Cum sa faci copilul sa renunte la suzeta fara traume

/ / Modificat: 2018-12-11
Cum sa faci copilul sa renunte la suzeta fara traume

Copilul a mai crescut si crezi ca a venit timpul sa renunte la suzeta. Dar cum sa-l convingi sa o lase? Renuntarea nu este usoara pentru micut.

Iti oferim cateva reguli de aur pentru a scapa de suzeta fara traume.

- alege momentul potrivit, sa ai timp si rabdare ca sa-ti sprijini copilul in aceasta incercare dificila pentru el.

- afla daca micutul tau este gata sa faca acest pas. Varsta indicata pentru a renunta la suzeta este intre 12 si 24 de luni, cand copilul incepe sa se desparta de mama si sa gaseasca satisfactie in alte activitati, cum ar fi jocul.

- odata ce ai decis sa-i iei suzeta, spune-i, pregateste-l din timp pentru asta. O idee buna este sa-i spui o poveste, in care, intr-o zi, ca prin magie, suzeta dispare.

- asculta-i reactiile lui: trebuie sa-i permiti sa-si exprime sentimentele. Este foarte important pentru el sa stie care are parte de intelegerea ta.

- pregateste-te sa induri crizele lui, dar sa nu renunti: vor fi momente cand copilul va plange si va cere suzeta cu disperare. El o va cere cu insistenta, dar va trebui sa fii ferma, deoarece odata ce ai facut pasul asta, nu trebui sa te razgandesti.

- ofera-i un inlocuitor pentru suzeta: copilul trebuie sa fie multumit cu altceva, sa-i arati ca el este mare si are nevoie de lucruri pentru copii mai mari.

- sa nu te surprinda ca, odata ce i-ai luat suzeta, micutul tau nu arata niciun interes. S-ar putea ca acest sentiment sa fie mai important pentru el decat renuntarea la un obiect atat de drag lui pana atunci.

- nu te supara si nu tipa, comparandu-l cu alti copii care au renuntat deja la suzeta. Fiecare copil are ritmul lor.

- daca noaptea este obisnuit sa adoarma cu suzeta, el isi poate gasesi un alt ritual: un cantec, o poveste sau ceva care il va ajuta sa se desparta de suzeta, cand adoarme.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Suzeta bebelusi Suzeta copil Suzeta sugari

Articole recomandate

Citeste si despre