Ce spune culoarea preferata a copilului despre personalitatea lui?

/ / Modificat: 2014-03-08
Ce spune culoarea preferata a copilului despre personalitatea lui?

Culorile pot fi percepute inca din primele luni de viata, iar bebelusii pot avea o preferinta pentru anumite culori incepand cu varsta de patru luni. Ce spune culoarea preferata a copilului despre personalitatea lui?

O cercetare recenta a demonstrat capacitatea bebelusilor de a deosebi culorile de la varsta fragede si faptul ca micutii au, in mod surprinzator, culori preferate la numai cateva luni dupa nastere. Mai mult, un studiu derulat in Canada a aratat faptul ca bebelusii invata mai repede numele culorilor preferate, chiar daca acestea sunt cuvinte mai lungi si mai complexe.

Culoarea preferata are ramificatii si asupra personalitatii micutului tau si poti afla indicii importante cu privire la dezvoltarea lui doar cunoscandu-i culoarea preferata.

Chiar daca cele mai multe culori pot avea insemnatati diferite in functie de cultura locala, acestea nu afecteaza preferinta bebelusului. Explicatiile de mai jos iti pot oferi cu usurinta indicii despre personalitatea copilului tau:


Foto: hdwallpapers.in

Rosu

Preferinta pentru aceasta culoare, iti arata ca ai de-a face cu un copil puternic, cu multa energie. Rosul mai ofera indicii pretioase: copilul este cald si afectuos si are un instinct natural de supravietuire puternic.

Galben

Atunci cand culoarea galben este preferata de micutul tau, ai un copil vesel, expresiv si inteligent. Aceasta culoare denota si incredere in sine si creativitate. Un copil a carui culoare preferata este galbenul este extrovert si iarta cu usurinta.

Albastru

Cand micutul tau prefera albastrul, ai un copil linistit, care este sincer si poti avea incredere in el. Mai mult, aceasta preferinta cromatica denota si inteligenta si un puternic simt al datoriei.

Verde

Culoarea armoniei, verdele este preferat de copii care sunt foarte echilibrati si pun logica si ratiunea inaintea sentimentelor. Culoarea verde este un indiciu si pentru o personalitate generoasa.

Portocaliu

Copiii care prefera portocaliul pun distractia pe primul loc. Cu o atitudine exuberanta si lipsita de griji, micutii care spun ca portocaliul este culoarea lor preferata apreciaza confortul si afectiunea.

Violet

Cand micutul tau prefera movul sau violetul, aceasta culoare arata intuitia si modestia. Cand violetul este culoarea aleasa de copil, el are si o personalitate toleranta si este, de obicei, iubit si apreciat de alti copii de aceeasi varsta.

Roz

Rozul este ales de copii maturi, dar si capabili de compasiune. Alegerea acestei culoari denota latura feminina, sincera si iubitoare a personalitatii micutului tau.

Alb

Albul este o alegere neobisnuita pentru copii. Daca micutul tau prefera aceasta culoare, sunt sanse mari sa fie ordonat, eficient si sofisticat. Copiii care prefera albul nu sunt insa prea dispusi la compromisuri.

Negru

Poate cea mai rar intalnita culoare in preferintele copiilor, negrul dezvaluie o personalitate sofisticata. Micutul care prefera negrul este foarte sigur pe el, esti si puternic si poate lua rapid decizii importante.

Tine cont de faptul ca fiecare copil isi poate schimba culoarea preferata de-a lungul copilariei. Mai mult, in cazul culorilor secundare, copilul poate da dovada si de atribute ale culorilor principale din care se formeaza culoarea secundara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Personalitate Culoare preferata Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre