Beneficiile purtarii bebelusului

/ / Modificat: 2013-11-06
Beneficiile purtarii bebelusului

Purtarea bebelusului in brate sau la piept, cu ajutorul slingului, port-bebe-ului sau fara niciunul dintre aceste dispozitive, nu este doar o metoda practica de a te deplasa cu copilul prin oras sau la cumparaturi. Tinerea lui in aceste dispozitive, cat mai aproape de tine, atrage o multime de beneficii asupra sanatatii si dezvoltarii lui, dar si asupra ta, ca parinte!

Este bine sa folosim un port-bebe?

Consolideaza relatia afectiva dintre tine si bebelus

Indiferent ca este purtat de mamica sau de tatic, atunci cand bebelusul sta la pieptul parintelui si ii simte mirosul, se simte in siguranta, protejat si invata sa il cunoasca mai bine. Este unul dintre momentele care contribuie la consolidarea relatiei afective bebelus-parinte.  

Face bebelusul mai inteligent

  Stiai ca bebelusul care este purtat frecvent la pieptul parintelui este mai destept? Specialistii pun explicatia pe seama faptului ca este protejat de radicali liberi din mediu. In bratele parintelui, este expus unui mediu care contribuie la dezvoltarea armonioasa a ceierului si la imbunatatirea functiilor sistemului nervos central. Se poate spune ca purtarea bebelusului sporeste potentialul intelectual al copilului, pe termen lung.  


Marsupiul pentru bebelus. Tip fasa sau tip ghiozdan?

Linisteste bebelusul si il face sa planga mai putin

Potrivit cercetatorilor, bebelusii purtati adesea de parinti sunt mai linistiti si plang mult mai putin, deoarece se simt cel mai bine in bratele comode si protectoare ale parintilor.  

Ajuta bebelusul sa doarma mai bine

Somnul este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la cresterea sau dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Insa nu este suficient doar sa doarma. Trebuie ca somnul sa fie linistit si odihnitor, astfel incat sa-l ajute sa creasca mare, puternic si sanatos.

Hamul (port-bebe-ul) bebelusului, cum il alegi?

Purtarea bebelusului in brate sau la piept asigura cel mai bun si confortabil mediu pentru somn. Pe langa faptul ca bebelusul sta intr-o pozitie confortabila, se simte si protejat si in siguranta, ceea ce il ajuta sa adoarma mai repede si sa aiba un somn linistit.  

Contribuie la dezvoltarea fizica armonioasa a bebelusului

Bebelusul nu este supus unui efort fizic in momentul in care este purtat in brate sau la piept. Cu toate acestea, specialistii sustin ca pozitia lui si miscarile agitate de manute si picioare contribuie la o buna dezvoltare a abilitatilor motorii, dar mai ales la stimularea sistemului vestibular, responsabil pentru mentinerea echilibrului.

Afecteaza un port-bebe coloana vertebrala a copilului?

Favorizeaza si dezvoltarea musculaturii necesare pentru statul in fundulet si, mai tarziu, pentru mers.  

Te ajuta sa depasesti depresia postpartum

In cazul in care suferi de o usoara depresie dupa nastere, purtarea bebelusului in brate sau la piept este un "remediu" care te ajuta sa invingi sentimentele de tristete si neputinta care te incearca in acele momente. Intimitatea pe care o creeaza tinerea lui la piept, contactul direct cu bebelusul si imbunatatirea relatiei afective dintre voi te ajuta sa iti vezi bebelusul cu alti ochi, cei ai unei mamici indragostite pana peste cap de copilul ei si dornica de a-l ingriji si creste mare.

Slingul pentru bebelusi, ce trebuie sa stii?

Promoveaza alaptatul usor si discret

Purtarea bebelusului cat mai aproape de piept creste pofta de supt la san a bebelusului si te ajuta sa alaptezi discret, in public, departe de privirile curioase ale celor din jur.

Mai stii si alte beneficii ale purtarii bebelusului? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie parinte bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre