Cele 4 elemente importante in alegerea mobilierului pentru copii

/ / Modificat: 2022-10-24
Cele 4 elemente importante in alegerea mobilierului pentru copii

Camera bebelusului este, pentru cei mai multi dintre parinti, un proiect de suflet atunci cand vine vorba despre amenajarea acesteia. Insa, odata ce acesta creste, nevoile sale se schimba si, implicit, noile lui lucruri trebuie si ele depozitate.

Entuziasmul amenajarii camerei bebelusului este greu de egalat si, totodata, greu de stapanit. Astfel, cei mai multi dintre parinti descopera ca fie nu au stabilit un buget la inceputul proiectului, fie l-au avut, dar nu au fost atenti la el. Asa se explica faptul ca, nu de putine ori, investim in amenajarea camerei bebelusului nostru o mica avere in obiecte ce nu sunt tocmai utile sau practice. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in ultimii ani, mobilierul conceput special pentru camerele bebelusilor a devenit din ce in ce mai atractiv, fiind greu ca un parinte sa reziste tentatiei de a-l cumpara. Culorile deschise si pastelate in combinatie cu alb sau cu nuante puternice precum albastrul transforma, cu usurinta, orice dulapior intr-o piesa mult dorita. 

In momentul in care cumparam mobilier pentru camera bebelusului, pentru a face o investitie inteligenta, este indicat sa privim in perspectiva, folosindu-ne de piesele multifunctionale disponibile pe piata. Iata care sunt obiectele de mobilier care, daca le alegem corect din punct de vedere al modelului, sunt utile copilului chiar si dupa ce acesta ajunge la gradinita:

1. Biblioteca

Indiferent de cat de mic este bebelusul, cartile de povesti vor face parte din viata lui multi ani de acum inainte. Asadar, putem gasi pe piata nenumarate modele de biblioteci copii cu design si culori atractive, potrivite atat pentru primii ani de viata ai bebelusului, cat si apoi, cand acesta ajunge la gradinita. Acest mobilier va sustine atat cartile clasice de povesti, cat si pe cele audio sau ramele foto si, odata ce micutul creste, acestea se vor schimba conform varstei sale, iar biblioteca va fi in continuare utila si placuta. 

2. Patul

Patul bebelusului este cel mai important element din camera sa. Fie ca este un model din lemn masiv sau pliabil, acesta este locul unde cel mic trebuie sa se simta confortabil si in siguranta. Deoarece costurile unui patut sunt semnificative, poti alege un model transformabil, ce poate fi ideal ca pat pentru bebelus cu sistem de leganare si, apoi, poate deveni un mobilier pentru adolescent sau chiar sa fie transformat in comoda sau birou. 

3. Dulapul 

Desi hainele din primii ani de viata sunt de mici dimensiuni, copiii cresc extrem de repede, iar garderoba se extinde si ea. Daca, pentru primii ani, un dulap de mici dimensiuni pare suficient, acesta va deveni in scurt timp neincapator. Astfel, un mobilier de dimensiuni normale decorat cu diverse modele potrivite pentru copil, in functie de etapele acestuia de crestere, este o investitie inteligenta ce va fi utila cativa ani. 

4. Spatiile de depozitare

Acestea vor fi pline in primii ani de plusuri si jucarii interactive, iar ulterior cu jocuri pentru mai multi membri, ideale pentru interactiunea cu parintii sau cu prietenii. Cosurile de depozitare, cu sau fara capac, sunt elementele principale si cele mai des intalnite in camerele copiilor de toate varstele. Pentru ca nevoia de invatare a celor mici este in continua schimbare, rafturile si cosurile vor fi pline, de la an la an, cu diverse jucarii si jocuri specifice varstei acestora. 

Indiferent care sunt piesele de mobilier selectionate pentru camera copilului, elementele inteligent concepute si usor de transformat in functie de etapele de dezvoltare ale celui mic sunt cele mai bune alegeri ale parintilor. Iar obiectele de design interior, tapetul sau culoarea peretilor pot fi schimbate ori de cate ori este nevoie sau isi doreste copilul, dat fiind faptul ca este camera lui si, drept urmare, locul care trebuie sa ii ofere confort. 

Sursa foto: Shutterstock 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre