Ce tip de covoare sunt benefice pentru sanatatea copilului

/ / Modificat: 2022-07-01
Ce tip de covoare sunt benefice pentru sanatatea copilului

La ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi covorul pentru camera copilului? Pentru a putea sa va raspundem la aceasta intrebare, am cerut sfatul specialistilor in covoare de la Startdecor.ro, cel mai mare vanzator de covoare online din Romania.

 
Un covor pentru copii nu ar trebui sa contina substante toxice!


Un covor sustine sau participa foarte mult la stilul unei camere prin designul si culoarea sa. Covorul joaca si el un rol important in camera copiilor. Datorita materialelor sale moi, este foarte popular printre copii, fete si baieti. Cu toate acestea, problema poluarii ar trebui sa fie in prim plan atunci cand vorbim despre decizia de cumparare.

Alege astfel covoare pentru copii care nu contin substante toxice si, prin urmare, pot fi asezate in siguranta in camera acestora.

Covoarele din materiale naturale au o multime de avantaje. Covoarele din lana sunt foarte usor de intretinut si sunt foarte populare, deoarece sunt extrem de robuste. 

Camerele copiilor: Ce material ar trebui folosit la producerea covoarelor?

Daca doresti sa cumperi un covor pentru copii, trebuie sa acorzi o atentie deosebita materialului utilizat pentru realizarea acestuia. Covoarele realizate din materiale naturale au unele avantaje fata de cele produse din material sintetic. Iata o scurta prezentare a materialelor posibile pentru a facilita luarea unei decizii atunci cand alegi covorul pentru camera copilului.

Sintetice: tratate chimic

In comparatie cu materialele naturale, covoarele din materiale sintetice - precum polipropilena, firele acrilice sau amestecurile de poliester si polipropilena - absorb mai putina murdarie si praf. Acest lucru poate fi un avantaj, daca esti alergic la praful din casa. Cu toate acestea, trebuie retinut ca poluantii pot provoca, in primul rand, alergii. Un alt avantaj este rezistenta la abraziune a covoraselor sintetice. Petele pot fi astfel indepartate mai usor de pe covor. Cu toate acestea, in sistemele de incalzire prin pardoseala, covorasele sintetice conduc caldura mai putin eficient decat materialele naturale. De asemenea, covoarele sintetice sunt covoare ieftine comparativ cu cele produse dintr-un material natural.

In camera copiilor ar trebui sa predomine fibrele naturale

Daca vrei sa fii in siguranta si sa faci ceva bun pentru copilul tau, ar trebui sa investesti ceva mai multi bani si sa cumperi un covor din materiale naturale precum covoare lana. Aceste covoare sunt mai placute la atingere decat cele cu materiale sintetice si nu sunt contaminate cu substante agresive. Bebelusii duc totul la gura, deoarece sunt extrem de curiosi. Lana este 100% inofensiva si, prin urmare, cea mai buna alegere. De asemenea, merita subliniat faptul ca aceste covoare din materiale naturale nu emana un miros de plastic, care uneori poate ramane in camera foarte mult timp.

Materialul potrivit pentru partea din spate: iuta?

De multe ori uiti sa te uiti in spatele covorasului. Acest lucru este foarte important pentru decizia de cumparare. O mare varietate de materiale poate fi utilizata in productia de covoare pentru partea din spate. Iuta este de preferat datorita faptului ca este un material durabil si rezistent la uzura care ofera permeabilitate la aer si higroscopicitate, ceea ce inseamna ca in interiorul acestuia nu se va forma niciodata mucegai. 

Pentru mai multe modele de covoare produse din lana, unele chiar nevopsite, va recomandam o vizita in magazinul online Startdecor.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copii Sanatatea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre