Imbracamintea bebelusului pentru botez

/ / Modificat: 2012-04-03
Imbracamintea bebelusului pentru botez

Imbracamintea bebelusului pentru botez este foarte importanta si face parte din traditia ceremoniei. Din gama larga de produse oferite de diferite magazine, multi parinti nu stiu ce sa aleaga: o tinuta traditionala sau ceva modern si distractiv?


Imbracamintea bebelusului pentru botez este foarte importanta si face parte din traditia ceremoniei. Din gama larga de produse oferite de diferite magazine, multi parinti nu stiu ce sa aleaga: o tinuta traditionala sau ceva modern si distractiv?

Este important de retinut, in legatura cu imbracamintea de botez, ca bebelusii cresc intr-un ritm greu de atincipat, asa ca nu cumparati hainele cu prea mult timp inainte de eveniment. Daca aveti o rochita mostenita de la un membru al familiei special pentru aceasta ocazie, este bine sa o incercati pe bebelus cu cateva zile inaintea botezului (nu cu o luna sau doua inainte), pentru a nu avea surprize.

Costum de botez traditional sau modern?

Si fetele si baietii poarta in mod traditional o rochie lunga alba sau crem la botez (albul simbolizand din cele mai vechi timpuri puritatea si inocenta).

Este foarte bine daca aveti o rochita data mai departe din generatie in generatie pentru aceasta ocazie. Daca nu aveti, puteti cumpara una de la un magazin de haine vintage sau puteti incepe propria traditie cumparand una nou-nouta.


Multi parinti din ziua de azi nu mai vor pentru baieti ceva atat de feminin ca o rochie si opteaza pentru costumase din bluza si pantalonas sau pentru costume intregi.

Multe magazine pentru copii vand hainute pentru botez care mai de care. Unele, mai conservatoare, promoveaza rochitele simple, albe iar altele au si variante mai moderne (de exemplu un costum de marinar pentru baieti si o rochita cu volanase pentru fete). Exista si seturi complete pentru botez, cu sosetute, pantofiori, batiste si paturici cu acelasi model ca cele de pe rochia sau costumul de botez.

Pentru fete multi parinti se incanta la ideea unei rochite de printesa, cu satin, bumbac, volanase si funde complicate. Desi sunt perfecte pentru sedintele foto din-naintea botezului (sau dupa) ele se pot dovedi a fi greu de imbracat si dezbracat. Pentru botezul efectiv este recomandabil sa alegeti ceva cu un fermoar simplu, usor de deschis.

Este de asemenea bine de stiut ca imbracatul cu hainele de botez se face cat mai aproape de momentul ceremoniei, pentru ca ele sa fie cat mai curate posibil.

Unii parinti doresc sa pastreze hainutele de botez. Exista in marile magazine pentru copii folii de protectie speciale pentru aceste hainute, pentru a putea fi pastrate in dulap. Dupa botez, citeste bine instructiunile de spalare a hainutelor pentru a le putea pastra, sau le poti duce la o curatatorie speciala pentru a fi sigura ca nu se strica materialul.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbracaminte bebelusi Haine bebelusi botez

Articole recomandate

Citeste si despre