Cadourile pentru botezul copilului

/ / Modificat: 2012-05-02
Cadourile pentru botezul copilului

Botezul unui copil reprezinta o ceremonie religioasa foarte importanta pentru unele familii. Multi considera botezul ca fiind numirea oficiala a copilului, chiar daca el a primit deja un nume legal si un certificat de nastere cu cateva luni inainte.

Majoritatea parintilor aleg la botez si nasii, care vor fi calauza spirituala a copilului atunci cand el va creste.

In mod traditional, nasii faceau cadouri simbolice bebelusului la botez

Cadourile de la botez nu sunt obligatorii pentru familie sau prieteni, chiar daca ei iau parte la ceremonie. Membrii foarte apropiati ai familiei (bunici, nasi etc) pot alege sa ii daruiasca bebelusului cateva cadouri simbolice. In afara de faptul ca parintii vor primi cadouri pentru bebelus, mai multi parinti aleg sa le dea bunicilor o mica atentie care sa le aduca aminte de ziua aceasta, ca o fotografie cu numele bebelusului si data lui de nastere.

Unii parinti aleg sa sa faca si o donatie in bani bisericii unde are loc botezul sau sa ii dea un mic cadou preotului care oficiaza slujba.

Multe cadori pentru botez sunt daruite in ziua ceremoniei, pentru ca multe familii tin si o mica petrecere dupa aceea. Cu toate acestea, cei care doresc sa ii ofere bebelusului un dar care va fi folosit in cadrul cerermoniei (rochita, paturica, boneta, pantofiori etc) ar trebui sa vorbeasca mai intai cu parintii,  cu ceva timp inaintea ceremoniei si sa le ofere cadoul din timp pentru a evita cumpararea obiectelor similare si pentru a-l folosi la pregatiri. Pentru cei care nu pot participa la botez, trimiterea unui cadou la putin timp dupa ceremonie este considerat potrivit.

Ce fel de cadouri se pot darui la botez

Unele dintre cele mai comune cadouri includ: figurine, paturi, perne, rame pentru fotografii, albume pentru fotografii sau certificate personalizate inramate (de genul "Pentru cel mai iubit nepotel"). Multe persoane aleg cadouri comemorative, de tipul canilor sau bratarilor din argint, cu numele copilului si data botezului.

Nasii si membrii apropiati ai familiei pot alege sa ii dea copilului cadouri cu semnificatii religioase, ca o Biblie pentru copii sau o icoana. Altii pot alege sa ii ofere copilului mosteniri de familie simbolice, ca o brosa, un inel sau un covor.
In privinta marimii, cadourile pot oscila de la o felicitare la o poezie sau mici atentii. Bunicii si membrii apropiati din familie vor dori probabil sa ii faca un cadou mai substantial copilului, de genul cartilor, un voucher de cumparaturi la un magazin de copii sau o contributie la un cont infiintat pentru copil la o banca.

Atunci cand sunteti invitati la un botez si va ganditi la cadouri, primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca nu sunteti obligati sa faceti niciun fel de cadou, in afara de felicitari si ganduri de bine.

Daruri speciale

• Daruri in bani. Banii au fost considerati intotdeauna un cadou potrivit la botezuri tinand cont ca de obicei copiii sunt botezati cand sunt inca bebelusi, ceea ce reprezinta o adevarata provocare financiara pentru parinti.

• Daruri religioase. Darurile religioase vor fi apreciate de copil atunci cand va creste. Puteti opta pentru o Biblie frumos cartonata, o icoana cu un sfant (eventual sfantul dupa care a fost botezat copilul) sau un CD cu muzica religioasa.

• Daruri de comemorare. Darurile constand in obiecte personalizate cu numele si data botezului copilului sunt alegeri potrivite si populare pentru botez.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Botez copii Haine bebelusi botez

Articole recomandate

Citeste si despre