Mesele din timpul noptii la bebelusi

/ / Modificat: 2017-02-09
Mesele din timpul noptii la bebelusi

Mesele din timpul noptii sunt normale in programul de masa al bebelusilor. In special in cazul celor alaptati. Acestia nu tin cont ca e zi sau noapte cand le este foame. Copiii au nevoie de un anumit numar de alaptari sau hraniri nocturne in functie de varsta si de starea de sanatate sau etapa pe care o traverseaza.

alaptare noaptea

Sigur ca oboseala acumulata te poate indemna sa cauti solutii pentru a dezobisnui copilul sau chiar pentru a-l intarca, doar-doar va dormi si el toata noaptea! In primul rand, iti recomand sa ignori pur si simplu parerile si sfaturile pe care le auzi despre obiceiurile de somn ale bebelusilor si despre ceea ce este "normal" in aceasta privinta.

De cate mese nocturne au nevoie bebelusii in functie de varsta?

Fiecare copil este unic si are nevoi proprii. Incepand de la nastere si pana in apropierea varstei de 1 anisor, majoritatea bebelusilor se trezesc noaptea pentru a manca. Chiar si dupa aceasta varsta, trezirile pot continua fie pentru ca micutului ii este foame, fie ca are nevoie de apropierea mamei, este in plina eruptie dentara, puseu de crestere, perioada de achizitii sau... orice alt motiv doar de el stiut.

Datoria ta este sa ii fii aproape si sa raspunzi nevoilor lui.

Cum il intarci sau dezveti de mancatul pe timp de noapte?

Fie ca micutul tau este alaptat sau hranit cu lapte praf, afla ca oprirea fortata a meselor din timpul noptii nu este deloc o idee buna, din mai multe motive:

 - Nu exista nicio dovada a faptului ca intarcarea sau lipsa biberoanelor pe timpul noptii va opri trezirile. Dimpotriva, e posibil ca copilul sa se trezeasca mai des, sa fie mai suparat si sa dureze mult mai mult pana adoarme la loc.

 - Studii recente au aratat ca bebelusii care dorm reprize de somn mai lungi sunt mai expusi riscului de moarte subita.

 - Dupa cateva luni de la nastere, fii sigura ca cel mic va asocia sanul nu doar cu ideea de hrana, ci si cu ideea de siguranta, caldura, dragoste, confort. Acelasi lucru este valabil si daca primeste biberon - cu siguranta ii prinde bine sa se trezeasca si sa te stie aproape, gata sa vii in intampinarea nevoilor lui. Nu vrei sa il privezi de aceste sentimente importante pentru dezvoltarea lui, nu-i asa?

O cina consistenta poate asigura un somn mai bun bebelusului?

Chiar si atunci cand creste si devine mai activ, bebelusul obisnuit cu mesele nocturne nu isi va mari aportul alimentar din timpul zilei astfel incat sa il reduca pe cel din timpul noptii. Fiind obisnuit cu mese imprastiate de-a lungul celor 24 de ore, isi va pastra loc si pentru un biberon sau 2 pentru noapte.

Oferirea de cereale la cina sau inceperea diversificarii alimentatiei mai devreme de 6 luni nu reprezinta o solutie. Alimentele solide au nevoie de un timp mai lung pentru a fi digerate, iar sistemul digestiv al micutului nu este inca pregatit pentru cine copioase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare bebelusi Hranire biberon bebelusi Alaptare nocturna bebelusi Alaptat noapte sugar Alaptat pe timpul noptii

Articole recomandate

Citeste si despre