Idei de mancare pentru bebelusi. Ce poti gati daca nu ai inspiratie

/ / Modificat: 2022-10-04
Idei de mancare pentru bebelusi. Ce poti gati daca nu ai inspiratie

Unele fructe și legume fierte pot fi date bebelușului pentru a-i satisface nevoile. Pe măsură ce bebelușii cresc, ei devin mai activi și mai jucăuși. În plus, încep să manifeste mai mult interes față de ceea ce îi înconjoară. Stomacul lor se mărește, de asemenea, și este pregătit pentru mai multă mâncare. În plus, par mai puțin interesați de lapte și sunt gata să exploreze noi varietăți de alimente.

Este bebelușul tău pregătit pentru alimente solide?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă să începem cu solidele la șase luni. Dacă bebelușul dumneavoastră pare nemulțumit după ce este hrănit cu lapte, își poate ține capul în sus fără niciun sprijin, poate sta jos fără sprijin, se trezește mai des noaptea pentru a se hrăni, vă urmărește mâncarea cu privirea, atunci probabil că este momentul să îi introduceți alimente solide.

Copilul ar trebui să fie capabil să stea bine în șezut fără niciun sprijin. Copilul are nevoie de un bun control al gâtului pentru a mânca alimente solide. 

1. Cereale pentru bebeluși:

Cerealele pentru bebeluși sunt cele mai recomandate primele alimente pentru sugari. Pregătiți cerealele cu lapte praf sau lapte matern. Aceasta va da cerealelor o textură și un gust cu care el este deja familiarizat. Cerealele sunt, de asemenea, unul dintre cele mai puțin alergenice alimente, ceea ce le face potrivite pentru bebeluși. Oferiți cereale fără gluten, în special dacă aveți un istoric familial de boli celiace sau alergii. Cerealele din grâu, orz și secară pot fi nepotrivite pentru bebeluși, deoarece conțin gluten. Orezul și fulgii de ovăz sunt cele mai puțin alergenice varietăți de cereale.

2. Avocado:

Dacă vrei să servești o masă completă și delicioasă pentru bebelușul tău, atunci îi poți servi avocado. Feliați un avocado și scoateți cu lingura pulpa. Zdrobiți-o cu o furculiță sau faceți-o piure într-un robot de bucătărie. Adăugați lapte matern sau lapte praf pentru a-l face mai "suplu".

3. Banană:

Bananele sunt considerate unul dintre cele mai perfecte alimente ale naturii. Bebelușii le iubesc pentru dulceața lor naturală. De asemenea, banana este bogată în fibre, așa că va menține lucrurile în mișcare prin sistemul digestiv al micuțului tău. Îndepărtați pielea bananei și faceți piureul din pulpă. De asemenea, o poți subția cu puțin lapte praf sau lapte matern. 

4. Dovleacul

Dovleacul are o textură plăcută, ceea ce îl face ideal pentru palatul unui bebeluș. Dovleacul la cuptor va fi o mâncare excelentă pentru micuțul tău. Tot ce trebuie să faceți este să găuriți dovleacul și să îl coaceți timp de o oră. Tăiați-l pe lungime și apoi scoateți fibrele și semințele. Scoateți apoi carnea cu lingura și zdrobiți-o cu o furculiță sau cu un piure.

5. Cartof dulce:

Cartoful dulce este un prim aliment popular pentru bebeluși. Este mai ușor de digerat și nu provoacă constipație la copii. Tăiați cartoful dulce și fierbeți-l în puțină apă până se înmoaie. Se transferă într-un robot de bucătărie și se face piure, adăugând puțină apă sau lapte matern.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre