Cele mai bune biberoane pentru bebelusul tau

/ / Modificat: 2012-01-10
Cele mai bune biberoane pentru bebelusul tau

biberoaneChiar daca iti alaptezi bebelusul sau esti nevoita sa ii dai lapte praf, tot trebuie sa ai in casa cel putin un biberon.

Dar care sunt cele mai sigure biberoane pentru copilul tau? Siguranta biberoanelor este un subiect la ordinea zilei, asa ca ai nevoie de informatii ca sa alegi produsul cel mai bun.

Cele mai multe biberoane sunt fabricate din plastic. Ele pot parea o alegere mai sigura pentru bebelusi – sunt mai usoare si se sparg mai greu, dar contin compusi chimici care pot migra in lapte sau alte lichide.

In general, biberoanele sunt fabricate din policarbonat, care poate elibera in lapte un compus numit bisfenol-A (BPA), cu efecte asupra activitatii hormonale. Acest compus poate fi eliberat atunci cand biberonul este sterilizat, incalzit sau chiar numai tinut la temperatura camerei. Biberoanele care prezinta zgarieturi pot elibera chiar dublul cantitatii de compusi chimici.

Studii efectuate in mai multe tari (Franta, Canada, SUA) au aratat ca acest compus chimic, BPA, poate afecta activitatea hormonala, cu consecinte asupra fertilitatii si dezvoltarii copilului, si poate favoriza aparitia anumitor boli cardiace, a diabetului si a cancerului. Autoritatea europeana pentru securitatea alimentelor (EFSA) a definit o doza zilnica acceptabila de 0,05/kg, aceasta fiind o cantitate pe care corpul o poate metaboliza si elimina rapid. Dar tot aceasta autoritate a recunoscut ca in cazul bebelusilor doza trebuie sa fie inca si mai mica.

In consecinta, Comisia Europeana a luat decizia, prin directiva 2011/8/UE, sa interzica productia si comercializarea biberoanelor cu BPA din iunie 2011.

"Exista zone de incertitudine, decurgand din cercetari noi, care au aratat ca bisfenolul A ar putea avea un efect asupra dezvoltarii, reactiei sistemului imunitar sau poate determina aparitia unor tumori", a declarat Comisarul european pentru Sanatate, John Dalli.

biberoane1Compania Green to Grow s-a infiintat in Statele Unite in 2007, cu scopul de a oferi parintilor ingrijorati de aceste riscuri o alternativa. Gama de produse include biberoane de sticla, sigure, sofisticate si moderne. Produse in SUA, aceste biberoane au un design modern si ergonomic, fiind confortabile si usor de folosit.

Gradatiile sunt realizate in relief, fiind durabile in timp. Sunt disponibile in variante de 120 ml si 240 ml, cu gat normal, si sunt compatibile cu tetinele produse de Green to Grow. Toate elementele din plastic sunt fara BPA, pentru siguranta maxima.

Daca biberoanele de sticla se recomanda pentru hranirea bebelusilor, atunci cand copilul creste si incepe sa tina singur biberonul in mana, cele din plastic sunt mai sigure. De aceea, marca Green to Grow ofera biberoane dintr-un material plastic superior, fara bisfenol A, numit polietersulfona (PES), cunoscut pentru capacitatea de a ramane stabil la o variatie mare de temperatura si pentru durabilitatea sa extraordinara.

Fiind mai putin poros si mai putin reactiv in comparatie cu compusi similari, PES rezista mai bine in timp la multiple sterilizari, fara a se degrada. Nu isi pierde claritatea si nu absoarbe mirosuri in timp. De asemenea, biberoanele nu cotin ftalati, iar tetinele sunt fabricate din silicon pentru uz medical.

Pentru mai multe informatii, accesati www.bio-trade.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre