Alimentatia copilului de 6 luni

/ / Modificat: 2007-02-20
Alimentatia copilului de 6 luni
Intrebare:

- Buna ziua. Vreau sa introduc in meniul fetitei mele de 6 luni si sfecla rosie (in ciorba si in salata de cruditati pasata, alaturi de morcov, telina, mar). Ridica probleme digestive (sau de alta natura) sfecla rosie la aceasta varsta? Fetita mea are, in prezent, urmatorul meniu: cca 160 ml lapte – dimineata, la trezire; min. 200 ml piure de fructe (mar, portocala, morcov, banana) cu branza de vaci, in intervalul 10-12; 100-150 ml ciorba de legume (cu bulion si acrita cu putin bors) cu piept de pui, in intervalul 14-16; cca 200 ml cereale de orez (cu banane) diluate cu lapte, in intervalul 19-20, si eventual lapte in completare. Multumesc.

Raspuns:




 

Nu exista nici o restrictie in privinta introducerii in alimentatia sugarului a sfeclei rosii, insa, dupa cum probabil stiti, sunt copii care dezvolta o intoleranta la anumite alimente.

De aceea in cursul diversificarii alimentatiei trebuie respectate cateva reguli:

  • nu se introduce niciodata mai mult de un aliment nou pe saptamana

  • la introducerea unui aliment nou, se incepe cu o catitate mica, tatonandu-se toleranta digestiva si crescandu-se treptat cantitatea.

    Daca observati modificari ale consistentei scaunului sau aparitia unor eruptii cutanate dupa introducerea alimentului nou, renuntati la acesta.

    Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca exista si posbilitatea ca sugarului sa nu-i placa un anumit aliment: daca acesta refuza sistematic mancarea care contine alimentul nou, e mai bine sa renuntati la el.

    Daca tineti cont de aceste reguli, diversificarea alimentatiei la sugar este un proces firesc si usor si aveti toate sansele sa evitati aparitia unor incidente nedorite.

    Alina Pop-Began

    - Medic rezident -

    -Anestezie si Terapie Intensiva-


    Detalii specialist

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre