Sfaturi utile pentru a alapta mai usor

/ / Modificat: 2013-12-16
Sfaturi utile pentru a alapta mai usor

Alaptarea sugarului trebuie sa aiba loc in conditii de deplina de relaxare a mamei. Respectarea anumitor pasi in alaptare inseamna succes garantat pentru mama si fericirea bebelusului ei. Acesta este hranit corect si beneficiaza astfel de cele mai bune elemente nutritive pentru dezvoltarea lui armonioasa. Pentru cele care inca au probleme cu alaptatul, iata cateva sfaturi esentiale pentru a imbunatati calitatea lui.

Cere ajutorul cand intampini probleme!

Alaptatul este un proces natural, insa modul in care iti asezi bebelusul la san si cum il determini sa suga nu vin in mod neaparat de la sine. De aceea, este important sa ai cateva persoane mai experimentate pe care sa le intrebi atunci cand nu stii ceva sau observi anormalitati in alaptat.

De asemenea, nu ezita sa suni asistenta care se ocupa de tine si de copilul tau pentru a beneficia de recomandari de specialitate.

Foloseste-te de alaptat pentru a te relaxa!

Se stie deja ca mama ii transmite starile ei bebelusului. Acest lucru se intampla si in timpul alaptatului. De aceea, este bine sa fii cat mai relaxata si mai degajata atunci cand iti hranesti micutul. Trucul este sa te folosesti chiar de momentul alaptarii pentru a te relaxa prin diverse metode: a te uita un pic la tv, la un film sau prin a asculta muzica favorita. Poti rasfoi, ce-i drept cu greutate, o revista pentru a te delecta cu ultimele noutati de pantofi si haine etc.

Nu-ti fie jena sau teama sa alaptezi in public!

Bebelusul tau nu stie decat ca ii este foame si nu isi da seama ca nu e cel mai bun moment pentru asta, pentru ca ca exact atunci sunteti intr-un hypermarket, in restaurant sau in parc. De aceea, este bine sa te obisnuiesti cu ideea de a alapta cand sunt alti oameni prezenti. Pe nimeni nu mai mira sa vada pe strada o femeie alaptand si nici nu este un gest dizgratios. Reprezinta respectul pe care il acorzi micutului tau si orelor de masa ale acestuia.

Alterneaza mereu sanii intr-o sedinta de alaptat!

Nu lasa copilul sa suga doar de la un singur san. Limiteaza alaptarea bebelusului la un singur san la maxim 12 minute. Apoi pune-l sa suga la celalalt. Daca va suge prea mult timp la un singur san risti sa apara probleme: dureri ale mameloanelor, ragade, mastita, angorjare etc. Plus de asta, este bine sa golesti ambii sani la o singura alaptare.

Ajuta bebelusul sa suga corect!

Pozitia bebelusului in alaptare, precum si tehnicile folosite pentru ca acesta sa suga corect sunt esentiale pentru un alaptat fara dificultati.

Noi te invatam cum sa il ajuti pe bebelusul tau sa suga cat mai bine si mai corect de la sanul tau! Citeste micul nostru ghid de alaptare si ajuta-te in acest sens!

Hidrateaza-te constant!

Atunci cand alaptezi este esential sa fii hidratata in permanenta. Vei constata ca pe perioada alaptarii ti se va face mai sete decat de obicei. Nu este bine sa lasi acest lucru sa se intample, pentru ca e semn ca nu ai suficiente lichide in organism. Acest lucru iti poate afecta lactatia. Bea constant cate un pic de apa pe parcursul unei zile si ai grija sa ajungi la cel putin 2 litri.

Nu te invinovati pentru dificultatile din timpul alaptatului!

Mamele au adesea tendinta sa se invinovateasca de greutatile pe care le intampina in timpul alaptatului. Cand vezi ca micutul tau plange, nu vrea sanul sau se stramba la el, ti se pare ca tu esti de vina pentru asta.

In primele 6 luni ale alaptatului mamele au parte de mai multe complicatii ale alaptatului, care de multe ori apar independent de ele. Ragadele, angorjarea sanilor, mameloanele dureroase sau mastita sunt doar cateva dintre ele. Nu trebuie sa te ingrijorezi sau sa te autoculpabilizezi. Acestea pot fi tratate cu usurinta, iar pe urma copilul tau va putea suge fara probleme la sanul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Ghid alaptare sugar

Articole recomandate

Citeste si despre