Despre alaptare: ghidul mamicii incepatoare

/ / Modificat: 2018-05-21
Despre alaptare: ghidul mamicii incepatoare

Una dintre cele mai mari provocari, atunci cand devii mama pentru prima data, este ca trebuie sa faci o multime de lucruri noi, toate in acelasi timp daca se poate. Schimbatul scutecelor, baita de seara, alaptarea si multe alte lucruri trebuie facute intr-o perioada scurta de timp, si asta in timp ce corpul tau inca se recupereaza dupa sarcina si nastere.

Sunt anumite lucruri pe care ai putea sa le faci inca de la inceput, atunci cand alaptezi, ca sa iti fie mai usor si mai comod:

1. Ai grija sa ai apa la indemana

Multa apa. Suficienta, incat sa nu stii cum este posibil sa bei atat. Cel putin un litru de apa, la fiecare alaptare. Iti va fi foarte sete si este mai comod sa ai apa langa tine, acolo unde stai sa alaptezi bebelusul.

2. Ai nevoie de mici gustari pe aproape

Batoane cu cereale, biscuiti, atunci cand alaptezi corpul are nevoie de mai multe calorii decat de obicei, asa ca gustarile sanatoase sunt importante si iti va fi de ajutor sa ai ceva pregatit pe langa tine, mai ales daca partenerul nu este in preajma sa te serveasca.

3. Pregateste din timp o lista de seriale pe care sa le urmaresti

Si ai grija ca telecomanda sa fie aproape de tine. Atunci cand alaptezi la miezul noptii, s-ar putea sa ai nevoie sa te uiti la televizor, dar in loc sa faci efortul de a te hotari ce sa vezi, este mai simplu sa decizi dinainte. Vei fi mai relaxata daca ai ceva usor la care sa te uiti, care sa nu iti oboseasca mintea si sa te ajute sa adormi mai usor la loc, dupa ce ai terminat cu alaptarea...pentru ca peste cateva ore, te vei trezi din nou.

4. O perna comoda pentru alaptat

Sunt o groaza de lucruri pe care o multime de oameni te vor sfatui sa le detii atunci cand devii mama. Multe dintre ele poate ca nu sunt neaparat cele mai practice, dar pe unele chiar este bine sa le ai.

O perna comonda pentru alaptat, care va sprijini bebelusul in unghiul si la inaltimea corecta si nu iti va pune presiune pe muschii bratelor, ai gatului, sau ai spatelui, poate face diferenta. Daca tu esti relaxata, bebelusul tau va fi relaxat. Investeste intr-o perna de calitate, pentru ca este una dintre achizitiile pe care nu le vei regreta.

5. Lasa jena la o parte

Unele dintre noi pot avea o problema cu alaptatul in public. Sigur, acesta este unul din acele lucruri care tine strict de personalitatea fiecareia dintre noi. De ce sa ramai acasa ca sa poti alapta, cand poti sa iti vizitezi prietenii (care, apropo, sigur au si ei copii si au trecut prin perioada de alaptare la un anumit moment)?

De ce sa pierzi firul unei conversatii, doar ca sa mergi in alta camera sa alaptezi? Nu iti schimba planurile, sau mai bine zis, nu iti modela planurile in functie de alaptarea celui mic, nimanui nu ii pasa, asa ca lasa jena la o parte si hraneste-ti bebelusul si bucura-te ca poti face asta.

Alaptarea micutului tau reprezinta primul moment special din aceasta etapa a maternitatii pe care abia o incepi; este acea perioada in care poti sa iti mangai copilul in voie si sa il privesti fara intreruperi, sa te bucuri de minunea pe care ati creat-o, sa il hranesti asa cum numai tu poti.

In curand, va vrea sa alerge, sa se joace, isi va sterge sarutul tau de pe frunte si va face o criza de nervi cand ii vei spune "nu". Acum este momentul cand legatura dintre voi doi se formeaza si fi constienta de faptul ca este singura legatura din viata ta, pe care o stabilesti cu alta fiinta umana, care va dura o eternitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea bebelusului Alaptarea la san Alaptarea nou-nascutului

Articole recomandate

Citeste si despre