Cu cat bebelusul este alaptat mai mult, cu atat va fi mai inteligent, spune un studiu

/ / Modificat: 2019-06-10
Cu cat bebelusul este alaptat mai mult, cu atat va fi mai inteligent, spune un studiu

Alaptarea aduce numeroase beneficii copilului, deoarece vitaminele, mineralele, zaharurile si anticorpii mamei sunt esentiale pentru a proteja micutul impotriva bolilor.

Sa nu mai vorbim ca stimuleaza legaturile afective dintre cei doi. De aceea, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva in primele sase luni de viata si sa o completeze pana la varsta de doi ani (sau mai mult).

Ceea ce nu se stie este ca alaptarea are si mai multe avantaje pentru copii pe termen lung: un studiu brazilian a analizat asocierea dintre sugarii alaptati, IQ, ani de scolarizare si venituri la varsta de 30 de ani. Cercetatorii au descoperit ca bebelusii alaptati sunt mai inteligenti si au mai mult succes in viata.

Bebelusii alaptati au IQ-uri mai mari

Cercetatorii de la Universitatea Pelotas din Rio Grande do Sul au efectuat un studiu intins pe o perioada de 30 de ani pentru a descoperi influenta alaptarii pe parcursul vietii adultului. Ei au ajuns la concluzia ca micutii care au fost alaptati mai mult au studiat mai mult, au devenit mai inteligenti si au beneficiat de venituri mai bune.

Studiul a urmarit aproximativ 3500 de copii din diferite clase sociale si a aratat ca cei alaptati pana la un an sau mai mult au avut un IQ ridicat: patru puncte peste medie in comparatie cu sugarii care au fost hraniti mai putin la san.

Salarii mai mari

In plus, cercetarea a concluzionat ca alaptarea permite unei persoane sa-si atinga intregul potential. Chiar si succesul financiar. Bebelusii care au fost alaptati au castigat, in medie, salarii cu 20% mai mari decat cei care au alaptat doar pentru o perioada scurta de timp.

"Alaptarea este asociata cu o performanta mai buna la testele de inteligenta dupa 30 de ani si poate avea un efect major in viata reala, prin cresterea nivelului de educatie si a venitului la varsta adulta", potrivit cercetatorilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea copilului

Articole recomandate

Citeste si despre