Hainele necesare pentru prima zi de liceu

/ / Modificat: 2018-08-23
Hainele necesare pentru prima zi de liceu

Iti aduci aminte prima zi de gradinita a copilului tau? Sigur ai cel putin o poza de atunci, insa poate deja ai uitat de intreaga dezbatere pe care ati avut-o inainte de a iesi din casa in acea dimineata…ea voia rochia de printesa, tu te luptai sa ii pui perechea de colanti si bluzita aceea draguta cu gargarite.

Ei bine, copilul tau incepe (sau reincepe) in curand liceul si cu siguranta vei marca evenimentul printr-o alta fotografie, numai ca de aceasta data adolescentul tau va fi cel care va alege (fara a acorda neaparat importanta opiniei tale, pentru ca…este adolescent) cu ce se va imbraca inainte de a iesi din casa, la fel cum isi va alege si mare parte din garderoba pentru intreg anul scolar.

Mai mult decat atat, anul acesta, la sfarsitul verii, vei merge la cumparaturi impreuna cu fiul sau fiica ta, va veti opri sa beti o un icetea si poate chiar sa vizionati un film si va veti distra alegand impreuna hainele pe care le va purta in noul an de liceu. Poate ca vei mai duce niste negocieri, dar experienta va fi diferita, fara nicio indoiala.

Iata ce ar trebui sa iei in considerare si de ce nu ar trebui sa uiti (sigur adolescentul tau iti va readuce aminte daca se intampla asta) atunci cand faci cumparaturile pentru inceputul de an scolar:

Haine si accesorii necesare unui licean

Jeans - indiferent ca ai un baiat sau o fata, cel putin o pereche de blugi clasici de culoare albastra este de nelipsit din garderoba sa anul acesta la liceu. In afara de asta, adolescentul tau isi va mai alege inca o pereche de blugi in trend, cu aplicatii, franjurati la tiv, uzati (dar nu prea uzati pentru ca trebuie totusi sa respecte o eticheta la liceu) sau in culori la moda in acest sezon.

Alegeti impreuna blugi mai grosi pentru toamna-iarna, si cel putin o pereche de blugi mai lejeri, pentru primavera-vara.

Pantaloni si fuste – fiica ta adolescent va avea nevoie de cateva perechi de colanti de calitate, de cel putin o pereche de pantaloni de costum (pentru zilele cand va avea de prezentat proiecte in fata intregii clase), de o fustita cadrilata si o fusta de blugi.

Fiul tau se va rezuma la cat mai multe perechi de blugi (asa ca adauga si o pereche de culoare neagra), dar va avea nevoie si de o pereche de pantaloni casual eleganti nu doar pentru orele de curs, dar si pentru balul de inceput/sfarsit de an scolar.

Tricouri, camasi, bluze si tunici – cel putin 4 camasi clasice, atat pentru fete, cat si pentru baieti, cinci tricouri cu maneca scurta si lunga, cateva bluze si tunici pentru adolescenta ta pe care sa le poata asorta cu fustele si colantii. Pastrati decenta in alegerile pe care le faceti, dar nu evitati modelele mai fistichii.

Geci, haine groase si veste – o geaca de piele este un "must have" pentru orice adolescent, asa ca alegeti o varianta de calitate cu un croi clasic, pe care o va purta pana la terminarea liceului si chiar in facultate; patru pulovere, un cardigan, o vesta si un pardesiu sau o geaca groasa de iarna sunt indispensabile in garderoba oricarui elev de liceu.

Incaltaminte – pantofi sport si adidasi, cel putin o pereche cu un model clasic (pe care sa ii poata folosi si la orele de educatie fizica) si doua perechi in tendinte, colorati si accesorizati corespunzator; o pereche de ghete de piele rezistente si o pereche de cizme imblanite pentru zilele geroase de iarna.

Fiul tau va avea nevoie si de o pereche de pantofi casual eleganti, iar adolescenta ta ar trebui sa aiba cateva perechi de sandale comode si o pereche de pantofi eleganti cu toc pentru Balul Bobocilor sau pentru petrecerea de sfarsit de an.

Accesorii – curele de piele, manusi, caciuli, fulare, esarfe - fiica ta nu te va lasa sa uiti de o rochie frumoasa pentru petreceri, iar tu aminteste-ti sa cumperi si  un sacou elegant pentru adolescentul tau, care sa poata fi asortat cu blugii sau cu un pantalon de costum. Adolescentul tau va avea nevoie de un echipament sport pentru orele de educatie fizica, si de cateva perechi de pantaloni scurti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine copii Imbracaminte Liceu

Articole recomandate

Citeste si despre