Simptome intoxicare cu plumb

In multe cazuri, chiar daca micutul are niveluri periculoase de plumb in sange, poate sa nu manifeste simptome deloc. in celelalte cazuri, apar semne de iritabilitate, oboseala, probleme de somn si de comportament etc.

Intoxicatia cu plumb la copiii mici

Intoxicatia cu plumb nu mai reprezinta o problema atat de des intalnita la copii in epoca moderna, insa este o mare ingrijorare daca aceasta totusi apare. Nivelurile ridicate de plumb din sange pot afecta dezvoltarea creierului si a sistemului nervos al copilului, ceea ce are consecinte grave in vorbire, auz, invatare si comportament.   In jurul varstei de 1-2 ani, bebelusii sunt cel mai mult expusi riscului de intoxicare cu plumb. Este perioada in care acestia sa tarasc si merg de-a busilea, pun mana pe podea si pe diverse surse de contaminare si apoi o baga in gurita. Insa expunerea la plumb este periculoasa la orice varsta. Surse de contaminare cu plumb la copii Plumbul nu este...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul