Dezvoltarea vorbirii copii

Comunicarea prin semne cu bebelusul

Comunicarea prin semne cu bebelusul Comunicarea prin semne cu bebelusul apare inainte de dezvoltarea vorbirii. Bebelusii sunt niste mici experti in limbajul semnelor. Intelegerea lui si abilitatile motorii se dezvolta mult mai repede decat vorbirea. Adu-ti aminte ca micutii invata sa transmita "la revedere" sau "pa" mai intai facand din manute, inainte de a rosti cuvintele!

Important este sa fii perseverenta si sa incerci sa il inveti pe copil cat mai multe semne pentru lucruri uzuale cu care are de-a face. Acest limbaj non-verbal ajuta la consolidarea relatiei cu bebelusul si il ajuta sa scape de o serie de frustrari care apar atunci cand nu se poate face inteles, pentru ca nu poate vorbi.

  Cand si...

Invata copilul sa-si organizeze singur timpul!

Invata copilul sa-si organizeze singur timpul! Un copil organizat are mai mult succes in activitatile scolare si nu numai. Copiii sunt destul de dezordonati si haotici in ceea ce priveste organizarea timpului sau a lucrurilor din jur. Ei nici nu inteleg ce inseamna ca trebuie sa iti organizezi timpul intr-o zi! Insa parintii ii pot ajuta prin diverse trucuri simple sa fie mai organizati, iar mai tarziu sa-si faca singuri programul!
Copiii au un program zilnic pe care trebuie sa il respecte, cu ore fixe pentru multe dintre activitati. Insa este un program pus la punct si organizat de tine. Daca le pui in carca copiilor mai multe liste cu activitati, teme, cursuri, ore de somn, de mancare sau joaca si il pui sa le aranjeze in...

Jocuri si activitati prin care ajuti copilul sa vorbeasca corect

Jocuri si activitati prin care ajuti copilul sa vorbeasca corect Jocurile prin care ajuti copilul sa vorbeasca mai bine sunt si cele prin care il faci sa devina un ascultator desavarsit. Pana la sfarsitul varstei prescolare, copilul tau ar trebui sa vorbeasca coerent si sa aiba un vocabular destul de dezvoltat. Este important nu numai ca el sa pronunte cuvinte, ci sa se implice si in conversatii alaturi de ceilalti. Jocurile si activitatile amuzante il pot ajuta! Vorbeste cu micutul tau ori de cate ori esti in preajma lui!  Provoaca-l la discutii de cate ori ai ocazia! Foloseste-te de povesti, de intamplari din desene animate sau din conversatii reale legate de prietenii lui, de copiii de la gradi, de activitati zilnice etc. Fa din activitatile...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul