Agitatie masa copil

Fataiala, agitatia si dorinta de joaca a micutului pot disturba unul dintre momentele care ar trebuie sa fie cele mai linistite si relaxante: ora de masa!

Copilul nostru este foarte agitat!


 

Daca fetita dumneavoastra este asa cum o descrieti intr-adevar este un copil precoce, cel putin din perspectiva dezvoltarii limbajului.

Stiu ca sunteti incantata sa aveti un asemenea copil, dar trebuie sa fiti foarte atenta la atitudinea pe care o adoptati fata de acesta. Nu uitati nici o clipa ce varsta are fetita, chiar daca ea este un copil precoce.

Aveti deja niste asteptari relativ mari la evolutia ei si s-ar putea sa o suprasolicitati de multe ori, incantata fiind de modul ei de a reactiona. Orice copil, mai ales pana la varsta de 3-4 ani are o capacitate mai redusa de mobilizare a efortului voluntar (capacitate de concentrare a atentiei)....

Cum faci copilul sa stea linistit la masa?

Cum faci copilul sa stea linistit la masa? Pentru unii parinti masa copiilor poate sa fie un test al rezistentei greu de trecut. Fataiala, agitatia si dorinta de joaca a micutului pot disturba unul dintre momentele care ar trebuie sa fie cele mai linistite si relaxante: ora de masa! Cum sa faci sa il convingi sa stea linistit cand mancati? Ia in calcul faptul ca micutii nu pot sta concentrati foarte mult timp pe o activitate! Totul tine de concentrare. Cu cat sunt mai mici, cu atat copiii au un timp mai mic in care se pot concentra la o anumita activitate sau lucru. Copiii mici isi pot concentra atentia cam 15 minute intr-o anumita activitate, in timp ce prescolarii un pic mai mult de atat. De aceea, este bine sa limitezi...

Alte articole despre:  alimentatie copii

Fetita mea este foarte agitata


 

In primul rand, pentru a elimina orice conditie medicala, va sfatuiesc sa apelati la medicul de familie. E posibil sa fie o anemie usoara, care sa-i dea starea de irascibilitate, impreuna cu nevoia de a-si musca buzele.

Odata eliminata aceasta posibilitate, incercati sa aflati daca e ceva ce a speriat-o. Poate fi ceva care a parut a fi trecut cu vederea usor, poate un mic accident sau poate au aparut unele schimbari in viata ei: poate fi inceperea gradinitei, dar si schimbari in situatia locativa, in familie, cu prietenii.

Este de asemenea posibil sa fi auzit o cearta, o discutie mai aprinsa intre membrii familiei sau ca unul dintre prietenii ei sa fi...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul