7 jocuri si activitati in aer liber pentru bebelusi

/ / Modificat: 2014-06-11
7 jocuri si activitati in aer liber pentru bebelusi

Activitatile in aer liber sunt un prilej de distractie pentru bebelusi si un prilej pentru a mai invata abilitati si deprinderi pentru dezvoltarea si cresterea lor. Bebelusii nu se misca in voie si nu au un acces la fel de usor ca prichindeii la diverse jocuri de vara sau in aer liber. Iata cateva idei dragute de activitati in aer liber pentru bebelusi!

Piscina pentru bebelusi

O fi mic, nu stie sa inoate, poate ca nu reuseste nici sa se tina bine in picioare sau in fundulet, dar piscina nu ii este interzisa. Asa cum alti copii se pot bucura de balaceala in apa, asa si bebelusul tau se poate racori cu stropi racorosi.

Numai ca trebuie sa ii cumperi o piscina speciala pentru varsta lui. In plus, trebuie il tii tot timpul, sa nu il scapi din maini, deoarece acesta se poate ineca usor. Bebelusii se pot ineca in ape foarte mici.

Poti face activitatea si mai amuzanta daca ii pui in piscina si cateva jucarii pentru baita.

Picnic si joaca pe paturica in parc

bebelusi_piscina_distractie_vara

De ce sa stai in casa si sa te joci cu bebelusul sau sa ii dai sa pape, cand poti sa o faci la racoarea umbrei unui copac din parculet?

In plus, o iesire la iarba verde este sanatoasa si utila pentru bebelusi. Au ocazia sa se invete cu texturi, culori si forme si sa se caleasca si obisnuiasca cu prezenta insectelor si a furnicutelor ori a altor vietati din parculet.

Tricicleta (bicicleta pentru bebelusi)

bicicleta_bebelusi_siguranta

Lasa caruciorul acasa pentru ca deja e plictisitor pentru bebelusul tau. O fi el mic, dar are nevoie de diversitate. Cumpara-i o tricicleta speciala pentru varsta lui si invata-l cum sa mearga cu ea.

Asigura-te ca are si un maner de impingere, pentru ca nu va fi prea entuziasmat sa dea din pedale atat cat ai vrea tu. Asa ca, la un moment dat vei prelua "carma" si vei ajuta un pic – mai mult – la deplasarea tricicletei. Tricicleta este o alternativa a caruciorului, dar mult mai interesanta si atractiva pentru cei mici.

Castele de nisip

Chiar daca nu sunteti pe malul marii sau pe plaja, unde exista nisip din plin, nu trebuie sa ratezi "creatiile" minunate pe care le pot face bebelusii cu nisipul si formele. Parculetele special amenajate pentru copii sunt pline de nisip. Poti profita de el pentru a pune creativitatea bebelusului la incercare si a-i dezvolta indemanarea, dar si dezvoltarea fizica.

Tot ce are nevoie este un set de jucarii pentru nisip si o sticla cu apa. Nisipul trebuie sa fie umed pentru a putea fi modelat.

Desen cu creta pe asfalt

Folosirea cretei in joaca bebelusului este cam la limita pentru varsta lui. Dar nu subaprecia copilul. Daca mergi cu el afara si ii arati ce trebuie sa faca te va imita oricat de mic este. El isi va da seama ca daca tu nu o bagi in gura pentru a o manca, nici el nu trebuie sa faca asta.

Incepe sa trasezi prima cateva linii pe asfalt, iar bebelusul nu se va mai opri apoi din mazgalit trotuare. Nu te astepta sa intelegi prea multe din ce deseneaza, dar nu asta e important. Pe masura ce creste, indruma-l sa faca anumite desene. El te va urmari cu atentie si va incerca sa faca ce faci si tu!

Spatii de joaca in aer liber pentru bebelusi

activitati_distractie_vara_bebelusi

Lasa parculetele de cartier de care probabil ca micutul s-a saturat si mergi cu el in alte spatii de joaca in aer liber special create pentru el. Mergi in parcurile mari ale orasului tau. Acestea sunt dotate cu mai multe echipamente de joaca, pentru toate varstele. In plus, unele dintre ele gazduiesc spatii de joaca inedite, castele in miniatura pentru micuti si alte atractii care sa atraga copiii.

Chiar daca sunt banale, bebelusii vor fi intotdeauna incantati sa se dea in leagan, pe tobogan si in alte echipamente de joaca din parculete.

Minge

activitate_distractie_bebelusi_minge

Poate ca bebelusul tau nu este pregatit pentru role, badmington sau alte jocuri in aer liber complexe, dar cu siguranta poate sa loveasca cu piciorul o minge, cu sau fara sprijin. Asadar, mergi cu micutul tau in parc si asaza-te la o oarecare distanta de el.

Dati mingea de la unul la altul, foarte incet. Asta in cazul in care bebelusul a invatat sa mearga. Daca nu, il poti tine tu de manute si il poti incuraja sa se distreze lovind mingea si incercand sa o prinda din urma.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber bebelusi Joaca bebelusi Activitati educative Activitati distractive copii Activitati vara copii Distractie copii Activitati vara bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre