Mameloanele de silicon in alaptare

/ / Modificat: 2017-10-01
Mameloanele de silicon in alaptare

Mameloanele de silicon disponibile in farmacii pot ajuta mamele atat in pregatirea sanilor pentru alaptat, cat si in continuarea alaptatului fara a suferi de durerile provocate de fisuri (ragade).  Pentru multe mamici, alaptarea este una dintre cele mai frumoase experiente traite vreodata. Insa atunci cand alaptatul devine dureros si dificil, mameloanele de silicon pentru alaptat pot constitui solutia salvatoare.

Chiar daca in primele zile dupa nastere proaspetele mame pot intampina dificultati la alaptare, cauzate de canale galactofore blocate, mameloane ombilicate sau crapaturi la nivelul mamelonului, ele nu trebuie sa se descurajeze si sa renunte la alaptat. Daca esti proaspata mamica, trebuie sa stii ca exista numeroase produse care pot veni in sprijinul tau si al copilului.

Pentru ca este un lucru esential in dezvoltarea optima a copilului tau, este bine sa te pregatesti pentru alaptat inca din timpul sarcinii. Astazi farmaciile pun la dispozitia proaspetelor mamici mai multe modele de mameloane de silicon, atat formatoare ce preseaza bland areolele, pregatind mameloanele plate sau ombilicate pentru alaptare, cat si aparatori pentru sani care deja prezinta ragade in urma alaptatului.

Mameloanele de silicon se folosesc cu succes in alaptare de mamele care vor sa continue sa ofere ce e mai bun copilului lor.

Avantajele purtarii mameloanelor de silicon

Indiferent de forma mameloanelor, poti sa-ti alaptezi cu succes copilul, asigurandu-i o nutritie buna si o dezvoltare corespunzatoare.

Exista 2 tipuri de mameloane de silicon:

- mameloanele formatoare (folosite in timpul sarcinii);
- mameloanele de protectie (folosite in alaptare).

Daca esti insarcinata, poti sa porti mameloane formatoare incepand cu luna a 4-a si pana in luna a 7-a de sarcina, iar daca esti deja mamica, poti purta mamelonul de silicon cu aproximativ o ora inainte de alaptare. Protectiile pentru mamelon se folosesc temporar, eliminand durerile ce insotesc un mamelon inflamat. 

Ambele modele de mameloane sunt fabricate dintr-o membrana moale, sensibila, se adapteaza perfect conturului sanului si confera maxim de confort pentru mama si copil.

Pentru ca alaptarea la san ofera avantaje multiple, permitand in plus o economie importanta de energie si de bani, mameloanele de silicon reprezinta o solutie demna de luat in calcul pentru mamele cu mameloane plate, ombilicate sau cu ragade.

Importanta hranirii la san

Gandeste-te ca, renuntand la alaptare, iti vei priva copilul de ceea ce este mai sanatos si mai hranitor  pentru el. In plus, laptele matern contine enzime si anticorpi care ii sporesc imunitatea micutului. De asemenea, alaptatul este un proces benefic si pentru mama, diminuand riscul de cancer la san.

Specialistii in nutritia copilului recomanda alaptatul cel putin pana la varsta de 6 luni, cand se poate incepe diversificarea alimentatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mameloane silicon

Articole recomandate

Citeste si despre