Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Sunt insarcinata?

12 Noiembrie 2012

Se poate intampla ca in primele luni de sarcina sa persiste menstruatia, chiar cu aparitie regulata, acest lucru datorandu-se unei dereglari hormonale (in momentul in care apare o sarcina, se schimba modul in care se succed secretiile hormonale, rolul acestor secretii fiind acum cel de a ajuta la intretinerea si dezvoltarea unei sarcini); insa trebuie sa va asigurati ca sangerarea pe care ati observat-o este intr-adevar menstra.

O sangerare poate reprezenta simptomatologia clinica pentru o serie de afectiuni asociate sarcinii: o menstra survenita peste perioada de graviditate, un avort in curs, o dezlipire o trofoblastului (viitoarea placenta), o afectiune non-obstetricala asociata sarcinii (fibrom, neoplasm de col etc.), o sarcina extrauterina etc.

Aspectul metroragiei, modalitatea de aparitie, simptomatologia asociata sunt informatii importante in realizarea diagnosticului diferential. Pentru a avea o certitudine in acest sens cel mai bine este sa va prezentati la un cabinet de specialitate pentru un consult, eventual o ecografie, elemente ce pot confirma sau infirma diagnosticul de sarcina.

Testul de sarcina, pentru a putea fi elocvent, se efectueaza dupa minim 10 zile de la contactul sexual considerat a fi fecundant. Majoritatea testelor de sarcina se bazeaza pe detectarea in urina a hormonilor specifici perioadei de gestatie, hormoni a caror concentratie este usor crescuta dimineata, de aceea se prefera efectuarea acestor teste in zori.

Daca testele de sarcina astfel efectuate infirma prezenta unei sarcini si consultul ginecologic urmat de investigatiile considerate necesare (ecografia poate vizualiza o sarcina cel mai devreme la cinci saptamani de amenoree, dozarea din sange a ?-HCG-ului are valoare la 7-10 zile de la contactul sexual fecundant, de obicei preferandu-se compararea valorilor in dinamica pentru stabilirea diagnosticului) indica acelasi lucru, atunci puteti sta linistita.

Multa sanatate!

Micutul tau va cere mereu acelasi lucru interzis, daca nu ii oferi cateva argumente solide prin care sa iti justifici pozitia. Cum i le explici?

Citeste si despre:

COMENTARII

Sarcina pe saptamani

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul