Sarcina, de la primele simptome de sarcina pana la nasterea bebelusului

/ / Modificat: 2017-09-28
Sarcina, de la primele simptome de sarcina pana la nasterea bebelusului

Sarcina, un maraton de 40 de saptamani

Sarcina este inceputul unei calatorii incredibile si, pentru ca ne dorim sa fim alaturi de tine de-a lungul ei, venim cu informatii si sfaturi pentru fiecare pas pe care trebuie sa il parcurgi.

Suntem alaturi de tine inca de la inceput: discutam despre teste de sarcina, semne si simptome, ecografii, greutate, nutritie, siguranta in sarcina, schimbarile care au loc, ghid de sarcina pe saptamani, complicatii si afectiuni, pregatirile pentru nastere, maternitati si nume de copii.

Testele de sarcina, probabilitate sau siguranta?

Simptomele de sarcina te pot induce in eroare foarte usor.

Unele femei experimenteaza foarte multe dintre aceste simptome, iar altele foarte putine. Daca incerci sa iti dai seama care sunt simptomele de sarcina si vrei sa stii sigur daca esti insarcinata sau nu, cel mai bine este sa te informezi si sa pui cap la cap toate simptomele pe care le ai. Sau si mai bine, fa un test de sarcina.

Ghidul tau de sarcina pe saptamani

Sarcina este o experienta miraculoasa pentru ambii parteneri. De-a lungul celor 40 de saptamani de sarcina, vei putea afla mai multe despre dezvoltarea micutului, despre tipurile de schimbari care vor avea loc cu corpul tau sau despre cum reactioneaza taticii la transformarile pe care le observa. Stiai ca in saptamana a 8-a micutul este de marimea unei cirese? Sau ca bataile inimii se vor auzi incepand cu saptamana a 20-a, chiar la jumatatea acestei aventuri uimitoare in doi?

Consulta ghidul de sarcina pe saptamani ca sa fii mereu la curent cu evolutia bebelusului tau din burtica.

Analizele din timpul sarcinii

Orice femeie insarcinata trebuie sa-si faca un set de analize. Pe langa analizele uzuale (hemoleucograma, glicemie, creatinina, uree, transaminaze hepatice, sumar de urina, urocultura etc.), medicul ginecolog poate recomanda si alte analize in functie de antecedentele personale patologice ale fiecarei gravide.

Descopera mai multe despre analizele din timpul sarcinii.

Mancam pentru doi?

Vechea conceptie conform careia viitoarea mama trebuie sa manance "pentru doi", nu mai este considerata valabila, se considera ca este mult mai importanta calitatea alimentatiei, nu cantitatea de alimente pe care o mananci.

O alimentatie corecta contribuie la sanatatea ta si furnizeaza elementele nutritive necesare copilului, pentru o buna crestere si dezvoltare intrauterina. Daca alimentatia ta obisnuita este una echilibrata, vei avea nevoie doar de cateva mici modificari ale dietei pentru a asigura nevoile nutritionale specifice perioadei de graviditate.

Hai sa descoperim impreuna cea mai sanatoasa alimentatie in timpul sarcinii.

Sentimentele in fata sarcinii

Sarcina "naste" o multime de sentimente contradictorii: pe cat esti de fericita cu privire la viata care se dezvolta in interiorul tau, pe atat de mult schimbarile pe care le sufera corpul tau te pot face sa te simti alta persoana.

Gravida si frumoasa!

9 luni de schimbari, in care corpul tau se schimba continuu. Te invitam sa aflam impreuna cum trebuie sa ai grija de tine pe perioada de sarcina, la ce trucuri poti sa recurgi sa te mentii in forma si ce produse poti folosi in sarcina.

Nasterea. Am ajuns la destinatie!

Aventura sarcinii se apropie de sfarsit si a sosit momentul sa te informezi cu privire la urmatoarea etapa a acesteia, nasterea. Afla tot ce trebuie sa stii despre bagajul de maternitate, modalitati de nastere, maternitati. Suntem alaturi de tine, pas cu pas!

Numele copilului tau

Alegerea numelui pentru copil este poate una dintre cele mai importante decizii care trebuie luate atunci cand ai un copil. Dintre atatea nume de copii, care este cel mai potrivit pentru puiul tau? O sa fie o fata si cauti un nume care sa insemne frumusete si gingasie? Urmeaza sa nasti un baiat si vrei ca numele lui sa semnifice putere si vointa? Te-ai gandit deja la un nume si vrei sa-i stii originea si semnificatia? Afla totul despre nume de copii din ghidul nostru complet de nume romanesti si internationale!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Primele simptome sarcina Primele semne sarcina Semne sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre