Cauzele palpitatiilor in sarcina

/ / Modificat: 2014-03-24
Cauzele palpitatiilor in sarcina

Palpitatiile sunt descrise ca batai puternice ale inimii care au o viteza anormal de rapida. Acestea apar destul de frecvent in sarcina, mai ales ca ele insotesc o mare parte din simptomele si semnele comune de sarcina. Alteori insa, acestea pot indica ca exista un dezechilibru in organismul tau. Afla care sunt cele mai frecvente cauze din spatele palpitatiilor la gravide si ce masuri poti lua impotriva lor!


Stresul

Palpitatiile frecvente de inima in sarcina pot fi legate de anumite evenimente sau activitati stresante la care te expui sau din cauza schimbarilor hormonale si fizice normale din sarcina care cresc nivelul acestuia.

Consum excesiv de cafea (sau produse cu cafeina)

Medicul nu ti-a interzis cafeina in sarcina, dar poate ca ai exagerat un pic cu cantitatea ei. Si chiar daca nu bei multa cafea, trebuie sa tii cont ca stimulentul se regaseste si in alte produse alimentare (bauturi, ceaiuri, ciocolata, medicamente etc.)

Efort fizic in exces

Sportul in exces sau implicarea in activitati fizice stresante poate declansa aparitia palpitatiilor. De aceea, este important s aurmezi reguli stricte cand vine vorba de miscarea fizica in sarcina si sa urmaresti mereu semnalele de alarma care-ti indica ca esti in pericol din cauza efortului fizic prelungit.

Si realizarea altor activitati fizice, nu numai a sportului, poate declansa palpitatiile: caratul in exces, statul mult in picioare, mersul pre amult pe jos, mutatul mobilei etc.

Anemia

O alta cauza a palpitatiilor cand esti insarcinata ar putea fi anemia. Ea este cauzata de deficienta hemoglobinei din sange. Atunci cand ramai insarcinata, cantitatea de sange aproape ca se dubleaza. Organismul are nevoie sa produca hemoglobina si pentru surplusul de sange, dar si de mult fier pentru aceasta. Daca necesarul de fier nu este asimilat corespunzator, atunci apare anemia.

Deficienta de magneziu

Lipsa magneziului din dieta ta zilnica poate avea efecte ca palpitatiile, varsaturi si greturi matinale intense.

Efect advers al medicamentelor

Unele medicamente pot avea ca efect advers palpitatiilor. Asadar, daca stii ca urmezi vreun tratament in timpul sarcinii, citeste cu atentie prospectul si vezi daca exista acest efect la pastilele pe care le iei.

Cum se trateaza palpitatiile in timpul sarcinii?

Cel mai indicat este ca acestea sa fie prevenite. De obicei eliminarea sursei care sta la baza declansarii lor reprezinta cea mai buna metoda de a scapa de incomodele reactii.

De aceea, este indicat ca pentru a combate anemia sau deficienta de magneziu gravidele sa se asigure ca asimileaza suficient fier, vitamina C si magneziu atat din surse alimentare, dar daca este necesar si din suplimente. Vorbeste cu medicul despre acest lucru.

Sursele alimentare care pot combate anemia si defcienta de fier in sarcina sunt:

  • carnea rosie;

  • stafidele;

  • prunele;

  • legumele cu frunze verzi;

  • ouale;

  • ficatul.

Sursele alimentare pemtru deficienta de magneziu includ:

  • alune;

  • produse din cereale integrale;

  • legume verzi.

Pentru a face fata stresului in sarcina, specialistii recomanda metode simple si utile de relaxare ca:

  • masaj;

  • yoga;

  • aromaterapie;

  • exercitii de respiratie;

  • ascultare muzica.

Daca palpitatiile apar din cauza unor medicamente, atunci vorbeste cu medicul pentru a ti le inlocui cu altele.

In rest, odihna, somnul, diminuarea surselor de cafeina si a altor excitante, precum si reducerea efortului prelungit in sarcina sunt solutii pentru a combate palpitatiile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Semne sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre