Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Rubeola in sarcina

19 Decembrie 2012


 

Rubeola reprezinta una din virozele cele mai periculoase pentru produsul de conceptie, aparitia acestei infectii in primele patru luni de sarcina constituind o indicatie pentru un eventual avort terapeutic, indicatie care se va pune de la caz la caz si numai dupa dozarea din serul mamei si a anticorpilor IgM specifici rubeolei, cei care semnifica prezenta activa sau recenta a infectiei in cazul dumneavoastra.

In mod normal, daca infectia acuta a avut loc acum opt luni, acest lucru inseamna ca dumneavoastra prezentati deja imunitate fata de un nou contact cu acest virus, ceea ce reprezinta un lucru pozitiv si ar justifica valorile IgG.

Infectia cu virusul rubeolei are in principal o perioada activa de 4-6 saptamani, fiind medici care recomanda o perioada libera intre aceasta infectie si o eventuala sarcina de pana la sase luni.Daca este sa ne luam dupa datele prezentate de dumneavoastra, sarcina actuala nu are de ce sa fie afectata de aceasta valoare IgG specific rubeolei pozitiv; insa numai medicul curant este in masura sa va evalueze situatia in conformitate atat cu datele clinice cat si cu cele de laborator determinate in dinamica.

Mai multe despre analizele din timpul sarcinii (preturi si clinici)

Multa sanatate!


Dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Recita alaturi de copilul tau cele mai frumoase poezii de primavara!

Citeste si despre:

COMENTARII

Sarcina pe saptamani

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul