Rubeola sarcina

Infectiile virale in timpul sarcinii. Cum te protejezi?

Infectiile virale in timpul sarcinii. Cum te protejezi? Infectiile virale sunt provocate de virusi, iar unele dintre ele pun in pericol sarcina daca sunt contractate in aceasta perioada. Infectiile virale se pot transmite la fat pe cale transplacentara si pot da nastere malformatiilor congenitale, avortului spontan sau altor probleme grave de sanatate la bebelus. Cele mai grave dintre ele sunt infectiile cu citomegalovirus, virusul varicelo-zosterian, enterovirusurile, cel rubeolic si herpex simplex. Protejeaza-ti bebelusul din burtica de aceste boli grave!

Infectia cu virusul varicelo-zosterian

Este una dintre cele mai grave infectii virale in timpul sarcinii. Ea poate provoca malformatii congenitale la...

Rubeola in sarcina

Rubeola in sarcina Rubeola este o boala infecto-contagioasa relativ banala in majoritatea cazurilor, mai ales daca apare in copilarie, insa poate fi extrem de grava daca apare la femeia gravida. Virusul rubeolei traverseaza placenta si poate determina malformatii grave ale embrionului. Cele mai multe gravide infectate cu rubeola in primul trimestru de sarcina au un risc major de avort spontan, restul nascand copii cu malformatii congenitale grave, uneori incompatibile cu viata. Este recomandat ca inainte de sarcina sa se efectueze testele serologice specifice care pot evidentia anticorpii (imunoglobulinele ) impotriva virusului rubeolic. Un titru corespunzator de anticorpi protectori, dovedesc faptul ca...

Sindromul congenital rubeolic in sarcina

Sindromul congenital rubeolic in sarcina Sindromul congenital rubeolic apare atunci cand virusul rubeolic se transmite la fat in timpul sarcinii si este diagnosticat la nasterea bebelusului. Daca faci rubeola cand esti gravida exista un risc crescut sa transmiti boala la fat. Acest sindrom prezinta o multime de complicatii la copil: de la surditate, probleme cu vederea, pana la boli cardiace grave. Afla cum te poti proteja de rubeola in sarcina!

Cand poate aparea sindromul congenital rubeolic in sarcina?

Cel mai mare risc pentru aparitia sindromului congenital rubeolic apare atunci cand infectia cu virusul rubeolic apare in primele 3-6 saptamani de la conceptie. Insa riscul, chiar daca mai mic, se pastreaza si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul