Frica de a da nastere

/ / Modificat: 2011-10-10
Frica de a da nastere





 



Frica de a da nastere este o spaima des intalnita in randul femeilor care vor sa aiba un copil sau care sunt insarcinate.

Felul in care iti imaginezi travaliul si nasterea influenteaza foarte mult sarcina.

Aceasta spaima nu trebuie lasata netratata, de aceea este nevoie de rabdare si vointa pentru a trece peste temerile legate de nastere.

Majoritatea femeilor care sufera de "frica de a da nastere" se gandesc la durerea asociata cu nasterea.

In general orice femeie simte o retinere la gandul durerii provocate de nastere, insa unele femei sunt de-a dreptul inspaimantate de acest gand, fapt ce le poate pune in pericol sarcina.

Mai multe studii de specialitate au aratat ca frica severa de a da nastere poate crea foarte multe complicatii. Femeile cu aceasta conditie sunt mai predispuse la operatii de cezariana de urgenta, nastere vaginala care include instrumente speciale sau in general o experienta neplacuta a travaliului.

Exista cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta frica:

Daca mama ta a avut o nastere grea sau dureroasa nu inseamna ca si tu vei pati la fel. Acelasi lucru este valabil si pentru povestile prietenelor care au suferit cand au dat nastere.

Subconstientul iti poate juca farse. Daca la nasterea ta au fost probleme sau a fost o nastere grea, din spusele mamei, nu lasa acest lucrul sa te influenteze.

Afla cat mai multe despre nastere si sarcina. Cu cat mai multe lucruri stii, cu atat iti va fi mai usor sa treci peste temeri. Citeste mai ales despre moduri in care poti sa minimizezi durerile nasterii.

Afla daca aceasta frica nu este cumva corelata cu frica de a deveni parinte. Fa cursuri despre cum sa devii un bun parinte si citeste carti de specialitate pe aceasta tema, consulta chiar si un psiholog, in ultima instanta, care sa te ajute cu spaimele tale.

Inconjoara-te de oameni care sa tina la tine si pe care sa te poti baza (prieteni, familie, partenerul de viata). La vizita prenatala la medic, ia pe cineva cu tine care sa te insoteasca si care sa te linisteasca.

Alege un doctor care sa fie optimist, deschis si informeaza-l despre frica de a da nastere ca el sa poate sa te ajute. Roaga-l sa-ti explice cum va decurge nasterea si ce metode poti folosi pentru a reduce durerea.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre