Saptamanile de sarcina, cum le calculam?

/ / Modificat: 2017-05-24
Saptamanile de sarcina, cum le calculam?
Intrebare:

- Sunt insarcinata in 39 de saptamani dupa spusele medicului, dar ecografic am 42. Este posibila o asa diferenta? Ultima menstruatie fiind in data de 12 februarie, care a fost de cateva ore la care a reaparut iar in data de 14 februarie, iar cea din ianuarie a fost in data de 19 ianuarie.

Raspuns:

Sunt insarcinata in 39 de saptamani dupa spusele medicului, dar ecografic am 42. Este posibila o asa diferenta? Ultima menstruatie fiind in data de 12 februarie, care a fost de cateva ore la care a reaparut iar in data de 14 februarie, iar cea din ianuarie a fost in data de 19 ianuarie. Astfel de situatii apar de obicei in masura in care fatul se dezvolta mai mult decat ar fi trebuit conform graficelor raportate la varsta de sarcina; fapt care certifica asa zisa imagine de fat apreciat mare ecografic.

In functie de greutatea estimata ecografic, in functie de proprietatile propriului bazin, se poate lua o decizie privind modul de efectuare a nasterii; un fat mare apreciat ecografic poate defini o disproportie cefalopelvica in masura in care dimensiunile fatului si in principal ale craniului fetal depasesc posibilitatile bazinului de a se destinde pentru a permite trecerea mobilului fetal.

Discutati cu medicul curant ingrijorarile privitoare la diferenta dintre varsta gestationala cronologica si cea biometrica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calcul saptamani sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre