Cum calculez data nasterii?

/ / Modificat: 2015-07-30

Calculul datei probabile a nasterii (DPN) tinand cont de data care constituie prima zi a ultimei menstruatii (UM) se poate utiliza la femeile care au o menstruatie cat de cat regulata, iar ciclul dureaza aproximativ 28 de zile.

calcul_data_nasterii

Situatie in care se adauga 9 luni si 10 zile de la data UM (dupa scoala europeana) sau 9 luni si 7 zile dupa scoala americana. Astfel DPN in cazul dumneavoastra ar fi in jurul datei de 22-25 decembrie 2007.

Tinand cont ca dumneavoastra aveati inainte de sarcina menstruatii neregulate ca ritm de aparitie a datei probabile de nastere se stabileste de regula functie de ecografiile efectuate in dinamica (se masoara anumiti parametrii: lungimea femurului fetal, a diametrului biparietal etc. – functie de care se stabileste varsta de gestatie si implicit si data probabila de nastere).

In orice caz procentul de femei care nasc in aceeasi zi cu data calculata ca fiind probabila pentru nastere, este foarte mic, important este sa va incadrati in intervalul de 37-42 saptamani si nu neaparat sa nasteti in data calculata ca probabila a nasterii.

Taguri Calcul saptamani sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre

Modifică Setările