8 bauturi speciale care te incalzesc iarna

/ / Modificat: 2012-03-01
8  bauturi speciale care te incalzesc iarna

Una dintre cele mai mari placeri ale sezonului rece este sa te bucuri de un pahar aburind de ciocolata calda, fie ca o faci acasa in fata semineului sau impreuna cu prietenii la o reuniune. Vremea vitrega iti ofera un bun prilej sa iti impresionezi musafirii cu acest tip de rasfat culinar, care poate lua mai multe forme apetisante chiar la tine in bucatarie. Iata 8 bauturi speciale care te incalzesc iarna si iti readuc buna dispozitie alaturi de cei dragi.

Rom cu prune

rom_cu_prune

Prunele, consumate impreuna cu rom, zahar brun si putina scortisoara adauga un plus de savoare vietii. Aceasta bautura speciala este perfecta pentru intampinarea musafirilor infrigurati si poate constitui remediul ideal pentru starile incipiente de guturai.

Ciocolata calda mexicana

ciocolata_calda_mexicana

La urmatoarea petrecere cu familia si prietenii, pregateste cate o cana de ciocolata calda mexicana. Adauga retetei clasice scortisoara, un varf de cutit de praf de chilli (ardei iute) si cate trei bezele pentru fiecare portie, pentru decor.

Amaretto Mocaccino

amaretto_mocaccino

Pentru italienescul Amaretto Moccacino ai nevoie de cate un plic de cappuccino clasic, sirop de migdale (amaretto), sirop de ciocolata si frisca. Rezultatul va fi mai delicios decat orice sortiment comandat la restaurant.

Ceai de bergamota cu lichior

ceai_de_bergamota_cu_lichior

Ceaiul din extract de bergamota (citric asemanator portocalei), de origine britanica, se numeste Earl Grey Tea si este o bautura excelenta pentru iarna. Transforma-l intr-un cocktail special, adaugandu-i lichior de portocale, miere si cativa stropi de coniac.

Cafea condimentata

cafea_condimentata
Foto: ivstatic.com

Cu toate ca poate suna bizar, un strop de curry in cafea, la care mai adaugi si lapte de cocos si putin ghimbir, reprezinta o combinatie spectaculoasa pentru papilele gustative. In plus, efectul antiseptic este deosebit de util in sezonul gripei.

Lapte cu banane

lapte_cu_banane

Ai nevoie de banane bine coapte, lapte, zahar, extract de vanilie si scortisoara. Cu ajutorul unui blender, mixeaza banana cu laptele, zaharul si extractul de vanilie. Amesteca bine, pana obtii o pasta omogena. Toarna lichidul in pahare si presara pe deasupra scortisoara.

Punci din lapte fierbinte

punci_din_lapte_fierbinte
Foto: blogcdn.com

Pentru aceasta specialitate de iarna trebuie sa amesteci rom, coniac si zahar, peste care torni lapte fierbinte. La sfarsit, presara putina nucsoara.

Ceai Amaretto

Adauga ceaiului tau preferat 60 de grame de lichior de migdale. Fara sa amesteci, orneaza paharul cu frisca. Se poate servi cu biscuiti si prajiturele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre