Bio, eco, organic, natural, ce alegem?

/ / Modificat: 2014-03-26
Bio, eco, organic, natural, ce alegem?

Probabil ca ai auzit de multe ori termenii bio, eco, organic sau natural fara sa stii ce sa alegi sau care este diferenta dintre ele. Produsele bio-organice reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de a trai sanatos.

Ca mamica este important sa fii informata cu privire la alternativele mai sanatoase pentru familia ta.

Fie ca vorbim despre alimente, cosmetice, produse de ingrijire si curatenie sau suplimente nutritive, ele sunt compuse din plante, ingrediente organice, fara a fi fost modificate genetic sau fara sa li se fi adaugat alte produse chimice.

Intre produsele naturale si cele bio-organice exista diferente majore, implicand o productie diferita.

In cazul produselor naturale, bazate pe plante, acestea nu au fost cultivate pe terenuri organice si nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fara substante chimice, pentru obtinerea substantei finale. In cazul produselor bio-organice, este garantat faptul ca plantele se cultiva pe terenuri pe care nu a fost aplicat niciun ingrasamant chimic, sunt culese fara a li se aplica procedee chimice si sunt ambalate fara conservanti sau alti substituienti chimici.

In Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2009, Regulamentul CE 8344/2007 privind productia ecologica  ar fi trebuit sa instituie o noua sigla "bio" care se aplica, obligatoriu, pe toate produsele agricole si alimentare obtinute in UE. Aceasta initiativa ar trebui sa permita consumatorilor o identificare facila a produselor bio, indiferent din ce colt al Uniunii provin. Din cauza disputelor intre statele membre, introducerea noii sigle s-a amanat pana in 2010.

Britanicii se opun ideii ca pe logo-ul european sa apara "bio", deoarece termenul recunoscut in Marea Britanie pentru alimentele fara chimicale este "organic". Pe acelasi principiu, francezii insista pentru "bio", polonezii pentru "eco". Indiferent care ar fi rezultatul negocierilor, bio si organic inseamna acelasi lucru: produse mai sanatoase, fara chimicale daunatoare si fara modificari genetice. Incearca-le si tu pentru familia ta!

Citeste si articolul Alternative naturale pentru odorizantele de camera.

Aboca Salvigol BIO – Proteajeza gatul, calmeaza durerea

Formula BIO, 100%  naturala ce contine extract de Salvie, Smirna si Aloe.  Nu contine conservanti.

Aboca, numarul 1 in Italia in farmacii a lansat o noua formula  terapeutica in tratarea durerilor de gat, Salvigol Bio.

Salvigol BIO adera la peretii gatului creand o suprafata protectoare cu "efect de bariera" care inlatura simptomele specifice gatului iritat (uscaciune, senzatia de arsura si durere, dificultati la deglutitie); hidrateaza mucoasa orofaringiana si limiteaza contactul cu agentii iritanti (frig, fum, smog, praf).

aboca-salvigol

Gama Salvigol BIO poate fi administrata inclusiv femeilor insarcinate.

Salvigol capsule pentru adulti 33 lei/30 cps

Salvigol capsule pentru copii 29 lei/30 cps

Salvigol Spray 37 lei/30 ml

Gama completa Salvigol este disponibila in farmacii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre