Te speli pe fata cu apa rece sau cu apa calda? Ce spun specialistii

/ / Modificat: 2017-08-28
Te speli pe fata cu apa rece sau cu apa calda? Ce spun specialistii

Noi, femeile, ne dorim o piele cat mai catifelata si lipsita de riduri, cosuri sau puncte negre. Rutina zilnica impune sa ne curatam fata de impuritati in fiecare dimineata si seara. Desi ne gandim ca este ceva banal in acest gest si ca nu exista "reguli", sa aprofundam putin subiectul si sa vedem de ce greseli suntem pasibile, astfel incat, pe termen lung, pielea sa aiba de suferit.

In special pentru femei, aspectul pielii este foarte important. Zi de zi cautam sa ascundem micile imperfectiuni sub un machiaj corect efectuat, care sa ne scoata in evidenta atuurile. Parcurgerea ritualului zilnic de infrumusetare presupune cativa pasi simpli:

Dimineata se clateste bine fata cu apa;
Se foloseste un toner eficient si o crema hidratanta potrivita momentului zilei (aceasta poate indeplini foarte bine rolul de baza a machiajului);
Se aplica fondul de ten si machiajul dorit;
Seara se clateste fata, se curata impuritatile si urmele machiajului si se aplica un serum hidratant de noapte.

Ne spalam pe fata cu apa calda sau cu apa rece?

Te-ai intrebat vreodata daca temperatura apei cu care te speli pe fata ar trebui sa fie calda sau rece? Ei bine, ca in orice situatie, extremele trebuie evitate. Apa folosita in clatirea fetei ar trebui sa fie potrivita ca si temperatura, nici prea rece, nici fierbinte.

Jetul de apa fierbinte conduce la indepartarea stratului hidrolipidic protector al pielii, astfel pielea se va usca foarte tare. Deshidratarea excesiva duce la aparitia ridurilor fine, mai repede decat daca folosim apa calduta.

Pe de alta parte, apa rece, desi aplicata pe fata dimineata da o senzatie de racorire instanta si ne trezeste mai repede, este la fel de nociva la nivelul pielii, conducand la aparitia cosurilor si a punctelor negre, mai ales daca tenul este sensibil si are tendinte de ingrasare. Prin clatirea cu apa rece, sebumul din timpul noptii nu este inlaturat, ci ramane pe suprafata pielii iar porii se incarca si se blocheaza.

Apa minerala si beneficiile ei asupra tenului

Stiati ca femeile nipone folosesc un ingredient minune in ritualul lor de infrumusetare? Secretul tenului lor curat consta in clatirea fetei cu apa minerala! Bulele din apa minerala inlatura cu precizie celulele moarte, intaresc tesutul si contribuie la fermitatea pielii. Acidul din apa contine cantitati considerabile de oxigen, iar porii sunt curatati in profunzime, astfel evitam si aparitia punctelor negre.

Este recomandat ca, in timpul clatirii cu apa minerala, ochii sa fie tinuti inchisi intrucat acidul poate provoca iritatia acestora. Foarte important de retinut este ca acest "tratament" nu se aplica zilnic, deoarece agreseaza pielea si provoaca roseata sau iritatii.

Efectele apei minerale asupra pielii au fost larg dezbatute in ultima vreme. Astfel, s-a constatat ca folosirea apei minerale este benefica atat pentru piele, cat si pentru par.

Apa minerala hidrateaza pielea mai mult decat o face apa plata si este recomandata de unii specialisti de beauty pentru fixarea machiajului, sau ca baza inainte de aplicarea machiajului (acesta prinde mai bine pe o piele usor umeda). Inainte de aplicarea cremei hidratante preferate, inmoaie o discheta demachianta in putina apa minerala si sterge-ti fata cu ea. Vei fi uimita de efectul obtinut, proprietatile cremei vor fi amplificate cu ajutorul acestui truc.

In ceea ce priveste parul, daca vrei sa revigorezi firul capilar si sa oferi stralucire parului, este suficient sa pulverizezi apa minerala la radacina firului de par dupa baie, inainte sa il usuci.

Ponturi si trucuri in ritualul zilnic de frumusete:

Daca iti doresti o piele sanatoasa evita temperaturile extreme ale apei. Fata trebuie curatata cu apa la temperatura camerei;

Spala tenul dimineata si seara, foloseste produse de curatare delicate cu pielea, fara alcool si fara parfum, apoi aplica toner si crema hidratanta;

Niciodata nu te culca machiata. In timpul noptii pielea se regenereaza, un ten incarcat nu lasa pielea sa respire, iar aparitia ridurilor inainte de vreme va fi inevitabila;

O data pe saptamana aplica un gomaj pentru a curata pielea in profunzime si a indeparta tesutul mort;

Tenul se sterge de apa prin tamponare usoara cu un prosop, si nu prin frecare, pentru a evita iritarea pielii;

Un masaj zilnic usor, de 40-60 de secunde la nivelul tenului, poate face minuni. Foloseste-ti varful degetelor si aplica miscari circulare, nu neglija linia parului si zona gatului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea tenului Frumusetea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre