Cum faci sa-ti reziste manichiura mai mult timp

/ / Modificat: 2017-06-07
Cum faci sa-ti reziste manichiura mai mult timp

Manichiura este una dintre metodele de infrumusetare care-ti "mananca" zeci de minute pretioase, saptamanal. Cum unghiile reprezinta una dintre cele mai importante carti de vizita ale unei femei in societate, atentia la modul in care sunt ingrijite nu se rezuma doar la aplicarea lacului pe unghii, ci si la forma, lungimea si aspectul lor natural. Descopera cateva trucuri simple care te ajuta sa-ti pastrezi manichiura "in forma" mai mult timp!

manichiura-rezistenta

Taie-ti unghiile mediu sau scurt!

Unghiile lungi nu se imprietenesc foarte bine cu mamicile ocupate. Daca esti nevoita sa ai grija de un bebelus, sa-ti ingrijesti gospodaria sau esti o femeie de cariera foarte ocupata, adopta unghii scurte sau de lungime medie, pentru a evita situatia neplacuta in care se rup usor sau iti zgarii copilul. Unghiile scurte rezista mai mult timp si te ajuta sa castigi cateva zile in plus pana la urmatoarea manichiura!  

Da-le o forma cat mai naturala!

Adopta o forma a unghiilor potrivita pentru tine. Chiar daca iti plac unghiile ascutite sau patratoase, este indicat sa te gandesti bine inainte de a opta pentru astfel de forme. Unghiile patratoase se agata mai usor. Cea mai potrivita forma de unghii pentru femei ocupate este cea rotunda, cat mai apropiata de forma naturala a unghiei.

Curata cu atentie suprafata unghiilor!

Inainte de a te apuca de taierea sau pilirea unghiilor si de indepartarea cuticulelor, asigura-te ca suprafata unghiilor este perfect curata, fara nicio urma de lac de unghii. Chiar daca nu ai oja pe unghii, sterge-le cu acetona, pentru a indeparta urmele de ulei, grasime sau crema de maini, care pot impiedica aderarea corespunzatoare a lacului pe suprafata unghiilor.

Taie cuticulele si pileste corect unghiile!

Indepartarea cuticulelor este un pas important in realizarea manichiurii, mai ales daca acestea au tendinta de a creste foarte mult si de a deveni inestetice. In cazul in care ai cuticule subtiri, aproape insesizabile, este suficient doar sa le impingi usor spre interior cu unghia sau cu un accesoriu special din trusa de unghii. Pileste cu atentie marginile unghiilor, pentru a evita ca acestea sa se rupa, dar si suprafata unghiei. Cosmeticienii sustin ca pilirea suprafetei unghiilor ajuta la netezirea sau matuirea acestora. In plus, oja adera mai bine pe unghii atunci cand acestea sunt usor pilite pe deasupra.

Aplica o baza de lac de unghii inainte de oja colorata!

Inainte de a aplica oja pe unghii, foloseste o baza. Seamana cu un lac transparent, bogat in nutrienti care hranesc unghiile si le protejeaza de actiunea substantelor nocive din ojele colorate. Pe langa efectul protector, baza de unghii ajuta oja colorata sa reziste mai mult timp pe unghii. In acest fel, vei scapa de cosmarul ojei care sare desi este aplicata de putin timp, iar manichiura ta va fi frumoasa mai mult timp.

Insista cu lac de unghii pe varfuri!

Lacul incepe sa sara intotdeauna de la varful unghiei. Acest efect inestetic poate fi prevenit printr-o aplicare corecta a ojei. Dupa ce ai aplicat oja colorata pe toata suprafata unghiei, insista pe varfuri, chiar daca asta inseamna ca lacul va patrunde putin si pe interiorul acesteia.  

Nu aplica mai mult de doua straturi de oja colorata!

Dupa ce ai aplicat baza, este timpul pentru colorarea unghiilor in nuanta dorita. Desi multe femei au impresia ca daca aplica straturi generoase de oja pe unghii, aceasta va rezista mai mult timp, specialistii avertizeaza ca efectul este tocmai invers. Daca se depasesc cele doua straturi necesare pentru finalizarea manichiurii, oja se va crapa si se va ciobi mai repede. In plus, se usuca si mai greu, ceea ce inseamna ca va trebui sa pierzi mai mult timp asteptand.

Alege oja de calitate!

Unul dintre trucurile prin care manichiura ta va rezista mai mult timp consta si in oja pe care o folosesti, nu doar in modul ei de aplicare. Cu cat iti cumperi lacuri de unghii de mai buna calitate, cu atat vor rezista mai mult pe unghii si vor preveni deteriorarea lor.

Mai cunosti si alte trucur pentru a avea o manichiura frumoasa mai mult timp sau pentru ca oja sa reziste mai mult pe unghii? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Manichiura

Articole recomandate

Citeste si despre