Get Adobe Flash player

Dupa nastere: ciclul menstrual intarzie sa apara

01 Iulie 2013

Momentul reluarii functiei menstruale dupa nastere este foarte variabil, fiind corelat mai ales cu lactatia. La femeile care alapteaza, ciclitatea menstruala se poate instala dupa mai multe luni din momentul nasterii, in timp ce la cele care nu alapteaza, aceasta apare mult mai rapid.

Corelatia dintre aparitia ciclicitatii menstruale si ovulatie este incerta, frecvent ovulatia putand preceda instalarea menstruatiei. Intervalul de timp scurs intre nastere si reinstalarea menstruatiilor este, dupa unele studii, in medie de 8 luni, dar poate varia in limite foarte largi.

Nu se poate spune cu exactitate cat timp va mai trece pana la instalarea menstruatiei. Atat timp cat alaptati se poate sa fie inhibata ovulatia si implicit evolutia ciclica a menstrelor datorita concentratiei progesteronice si prolactinei, acest fapt fiind un lucru normal si firesc, atat timp cat nu prezentati alte probleme de sanatate.Nu trebuie sa faceti nimic ca sa grabiti acest proces. Odata cu terminarea alaptarii ar trebui ca menstrele sa reapara. Daca acest lucru nu se va intampla, atunci poate fi intr-adevar o problema, si va trebui sa consultati un medic ginecolog. Poate fi doar un efect advers al medicatiei anticonceptionale sau poate fi vorba de o afectiune mult mai grava, dar acest lucru va fi stabilit numai in urma unui consult de specialitate.

Articole recomandate

COMENTARII

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&