Preturi pentru recoltarea si stocarea de celule stem

/ / Modificat: 2016-08-04
Preturi pentru recoltarea si stocarea de celule stem

Recoltarea si stocarea de celule stem a devenit si in Romania un serviciu solicitat de tot mai multi parinti dornici sa asigure copilului lor o viata lunga si fericita. Piata bancilor de celule stem a cunoscut o dezvoltare notabila in ultimii ani, ceea ce a facut ca tarifele sa varieze in conditiile competitivitatii crescute.

Foto: stemcellsrevealed.com

Iata ce preturi practica in prezent unitatile de stocare a celulelor stem.

Cu toate ca nu ar trebui sa fie o prioritate in procesul de selectie, pretul este un criteriu important dupa care se ghideaza viitorii parinti atunci cand aleg o banca specializata in recoltarea si stocarea celulelor prelevate din sangele ombilical.

Tarifele difera in functie de notorietatea bancii de stocare, tipul serviciilor oferite si calitatea acestora, iar plata se poate efectua in majoritatea cazurilor si prin sistemul de rate extinse pe perioade mai lungi.

Iata clasificarea celor mai importante banci de celule stem din Romania, in functie de tariful pe care il practica pentru serviciul de baza, mai exact recoltarea, transportul, prelucrarea si stocarea de celule stem provenite din cordonul ombilical.

Stem Cells Bank

Stem Cells Bank Banca de celule stem este amplasata in interiorul celui mai mare spital privat din zona de vest a Romaniei, mai exact Spitalul Athena din Timisoara. Unitatea ofera cel mai mic tarif total pentru acest serviciu, respectiv 1300 de euro pentru recoltare, procesare si depozitare pe 20 de ani.

CBC Laboratories

Oferta bancii de celule stem CBC Laboratories are un pret de baza de 3270 ron (aproximativ 760 euro), in care sunt incluse prelevarea de sange placentar, transportul, prelucrarea si examinarea lui. In afara de acest tarif, vei plati o taxa anuala pentru depozitare de 140 RON. Prin urmare, costul total al serviciului atinge suma de 1346 de euro.

Lifeline

Banca de celule stem Lifeline, infiintata in Marea Britanie in anul 1994, solicita un tarif total de 1380 euro pentru prelevarea, testarea si depozitarea celulelor stem si/sau a tesutului in urmatorii 20 de ani, asadar nu mai exista alta suma ce se va plati ca taxa anuala pentru depozitare.

Cells Life Center

Cells Life Center pune la dispozitia viitorilor parinti tarife diferite, in functie de modalitatea de plata. Cea mai avantajoasa presupune un cost total de 1450 euro, daca la semnarea contractului se achita suma de 200 de euro si imediat dupa nastere restul de 1250 euro.

Future Health Biobank

Future Health Biobank ofera stocarea celulelor stem din sangele placentar pentru 20 de ani in Marea Britanie, in schimbul pretului total de 1534 euro. La semnarea contractului se achita un avans de 150 Euro si vei primi pe loc kitul de recoltare.

Cord Blood Center

Pentru recoltarea de sange existent la nivelul cordonului ombilical, transportul acestuia, analiza si procesarea mostrei, Cord Blood Center solicita aproximativ 800 euro (3270 ron), la care se adauga o taxa anuala de depozitare de 190 ron. In final, costul atinge valoarea de 1550 euro.

Cryo Save

Lider european in domeniul bancilor de celule stem, are stocate peste 50% dintre probele  clientilor care au recoltat celule stem din Europa, probe eliberate cu succes si toate autorizatiile internationale.

CryoSave  ofera 4 produse de cea mai buna calitate de celule stem hematopoietice, mezenchimale si endoteliale, procesate din sangele si tesutul cordonului ombilical si stocate In tancuri independente.

Costul serviciilor CryoCord Plus este de 250 Euro  plus 3, 6 sau 12 rate (pe durata de 20 ani a contractului  nu se percep taxe anuale sau  dobanda).

Cryo Save - lider european in domeniul bancilor de celule stem, are stocate peste 50% dintre probele  clientilor care au recoltat celule stem din Europa, probe eliberate cu succes si toate autorizatiile internationale.

Cryo Save  ofera 4 produse de cea mai buna calitate de celule stem hematopoietice, mezenchimale si endoteliale, procesate din sangele si tesutul cordonului ombilical si stocate In tancuri independente.

Costul serviciilor CryoCord Plus este de 250 Euro  plus 3, 6 sau 12 rate (pe durata de 20 ani a contractului  nu se percep taxe anuale sau  dobanda).

Biogenis

BIOGENIS - banca de celule stem ofera pachetul Start, care include stocare concentrat de celule stem in doua recipiente, in schimbul sumei de 2990 lei, la care se adauga rata anuala de stocare de 330 lei plus tva.

In plus Biogenis ofera servicii unice cum ar fi: stocarea de portiune de cordon cu izolare de celule stem mezenchimale, serviciul de prelucrare si purificare ADN la nastere, realizarea testelor genetice din urina, nu din sange (DNA Baby 59+ sau DNA Baby 100+), pachet Asistenta la Transplant.

BIOGENIS este acreditata si autorizata in Romania ca banca proprie si numara peste 300 de utilizari in grupul de apartenenta FamiCord.

Puteti intra in legatura cu Biogenis pe www.biogenis.ro sau direct la call center 021.528.0202.

StemCelexion

La banca StemCelexion, costul pentru izolarea, testarea si stocarea celulelor stem pentru 20 de ani este de 1700 euro.

Euromedics Stem Life

Euromedics Stem Life percepe un tarif integral de 650 euro (2.800 ron) pentru procesarea, testarea si prelucarea in conditii profesionale a celulelor stem, la care se adauga taxa de stocare in valoare de aproximativ 1170 euro. In total, serviciul valoreaza 1820 euro.

Smart Cells

La Smart Cells, taxa de prelevare, testare si procesare este de 900 euro, taxa de stocare anuala este de 55 euro, ceea ce indica un cost total de circa 1890 euro.

Stem Sure Banca Daneza

Costul total pentru recoltare, transport, calificare si prelucrare perceput de Stem Sure Banca Daneza este de 850 Euro, iar costul anual pentru stocare este de 70 Euro. In aceste conditii, serviciul presupune o investitie de aproximativ 2100 euro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre