Alegerea bancii de celule stem

/ / Modificat: 2011-10-20
Alegerea bancii de celule stem





 

Atunci cand alegi banca de celule stem, intereseaza-te, printre altele, unde este laboratorul unde va fi procesat sangele recoltat si ce stocheaza banca respectiva (celule stem sau sange integral).

1. Timpul pana la procesare

Cu cat sangele recoltat este procesat mai curand dupa nastere, cu atat creste garantia stocarii unui numar mai mare de celule stem viabile. Stem-Health Unirea este singura banca familiala de celule stem ce colecteaza si proceseaza majoritatea unitatilor de sange din cordonul ombilical in 24 de ore, in laboratorul din Bucuresti.

2. Celule stem sau sange integral?

Celulele stem din sangele cordonului ombilical au devenit unitatea de transplant preferata de majoritatea centrelor din lume, dupa ce evolutia noilor tehnologii medicale a facut din stocarea de sange integral o modalitate invechita. Stem-Health Unirea stocheaza doar celule stem si nu sange integral.

Stocarea de celule stem are numeroase avantaje, printre care enumeram:

  • Stocarea de celule stem necesita un volum mai mic de DMSO in comparatie cu stocarea de sange integral. DMSO este substanta folosita pentru protectie in timpul procesului de congelare, in cantitati mari fiind toxica.



  • Sangele procesat (unitatea de celule stem) contine mai putine celule rosii decat sangele integral. O parte din celulele rosii sunt distruse in timpul decongelarii si, mai mult, DMSO distruge celulele rosii, iar hemoglobina eliminata de acestea este toxica pentru rinichii pacientului.



  • Prezenta unui numar scazut de celule rosii in unitatea de celule stem reduce riscul de incompatibilitate de grup sanguin intre donator si primitor in cazul unui transplant.



  • 3. Locatia

    Locatia este, de asemenea, foarte importanta! Un laborator ce nu se afla in tara (Bucuresti) inseamna un timp de transport al probei recoltate mult mai mare, ceea ce inseamna o diminuare a numarului de celulele stem viabile cu fiecare ora.Laboratorul Stem-Health Unirea se afla in Bucuresti si beneficieaza de cele mai noi si sigure tehnologii in domeniu.

    In cazul in care proba recoltata este procesata la mai mult de 48 de ore de la nastere, 25% din celulele stem sunt deja pierdute. Iar acest lucru atrage dupa sine un numar final scazut de celule stem viabile. Acesta, la randul lui, scade dramatic posibilitatea unui transplant reusit.

    In plus, banca incurajeaza viitorii parintii sa viziteze laboratorul ce va pastra celulele stem ale bebelusilor lor timp de 20 de ani.

    Stem-Health Unirea, o banca sigura pentru un viitor mai sigur!

    Participa si tu la concurs si castiga un contract de recoltare si stocare de celule stem: Luna copilului din burtica

    7 iunie 2010

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre