Romantismul in cuplu cand incerci sa concepi un bebe

/ / Modificat: 2011-11-11
Romantismul in cuplu cand incerci sa concepi un bebe

Romantismul in cuplu pare sa paleasca treptat atunci cand eforturile de a concepe un copil nu sunt rasplatite cu atata usurinta ca in cazul altor parinti. Conceperea unui bebelus nu este intotdeauna un proces atat de simplu. Unele cupluri trec prin experiente stresante si frustrante inainte de a-si indeplini visul, care le poate pune relatia in pericol. Unul dintre ingredientele care duc la conceperea unui bebe este relaxarea cuplului in procesul de conceptie. Dar daca multiplele incercari de a avea bebelusul mult visat esueaza, tensiunea si stresul incep sa isi faca de cap in organism si sa determine stari de indizpozitie, oboseala si iritabilitate care ar putea instala racirea si indiferenta in relatia de cuplu.

Cum mentii pasiunea in relatia de cuplu cand incercati sa condepeti un bebelus?

Schimbati optica si viziunea asupra cuplului cand incercati sa faceti un copil!

Incercati sa vedeti corpurile si fiintele voastre pe ceva mai mult decat niste "masinarii" de facut bebelusi! Dupa un timp de incercari esuate, analize si teste multiple - atat ale tale, cat si ale partenerului - tehnici de fertilizare in vitro, dar si clinici ajungeti sa va vedeti facand sex doar in momentele cheie, in pozitiile indicate si cu termometrele dupa voi pentru a masura temperatura bazala si asa mai departe. Incearca sa schimbi optica si sa nu il mai vezi pe partenerul tau doar ca pe un donator de sperma si pe tine ca pe un "depozit" de sperma si de medicamente pentru fertilitate in vederea conceperii bebelusului. Redecoperiti placerea atingerilor corpurilor voastre, flacara pasiunii, pozit sexuale preferate si lasati deoparte vanatoarea de spermatozoizi pentru conceptie. Odata cu instalarea relaxarii si eliberarea de endorfine si serotonina din creier asociata placerii, si eforturile voastre vor fi rasplatite.

Comunicati fara rezerve!

Vorbiti fara perdea cand vine vorba de intimitatea voastra si chiar si de grijile care stau la baza incercarilor multiple de a face un copil. Nu trebuie sa va feriti pentru a nu-l supara pe celalalt. Numai comunicarea deschisa si intelegerea reciproca va pot ajuta sa treceti peste cele mai grele incercari la care va fi supus cuplul vostru.

Nu dati vina unul pe altul!

Atentie la ce spuneti la nervi si la ce tenta dati discutiilor de cuplu atunci cand va confruntati cu nervii si stresul conceptiei. Este posibil sa iti scape la nervi "e numai vina ta ca nu putem face copii!". Odata scapat, cu greu poate fi iertat! Stapaniti-va iesirile nervoase si evitati acuzatiile reciproce. Nu fac decat sa va indeparteze mai mult!

Gasiti metode si moduri noi de intimitate!

Nu numai sexul este un moment intim. Atingerile, mangaierile, masajul, jocurile sexuale sau micile condimente din pat pot resuscita apropierea dintre voi. Puteti redescoperi placerea de a face sex printre atatea medicamente, injectii, termometre si medici care v-au invadat intimitatea. Incercati sa fiti spontani, sa gasiti locuri interesante de facut sex, sa redescoperiti obiceiurile sexuale care va faceau placere la inceputurile relatiei etc.

Dati-va intalniri si faceti-va surprize, oricat de mici!

Recreati scenarii adolescentine in care va invitati la cofetarie, va daruiti flori si bomboane de ciocolata, mergeti la film, in parcul de distractii, cu bicicleta, rolele sau alte activitati care sa va readuca zambetul pe buze si bucuria de a fi unul impreuna cu celalalt. Incercati sa mai uitati de doctori, analize, tratamente si chiar si de ideea de a concepe copil! Uneori, atunci cand nu te stradui atat de mult, totul pare sa iasa mai usor!

Zambiti mai mult!

Zambetul atrage zambete! In ciuda oboselii, stresului, poate si a tristetii, mergeti la vanatoare de zambete si gasiti bucurii in orice activitate pe care o intreprindeti impreuna. Petreceti cat mai mult timp impreuna, iesiti din casa, alaturati-va evenimentelor sociale si savurati momente speciale in doi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Romantism cuplu conceptie

Articole recomandate

Citeste si despre