Cum sa cresti sansele de a ramane gravida in scurt timp

/ / Modificat: 2016-07-27
Cum sa cresti sansele de a ramane gravida in scurt timp

Atunci cand problemele de infertilitate nu sunt cele care stau in calea procreerii este cazul sa apelezi la cele mai bune trucuri de conceptie pentru a-ti grabi indeplinirea visului de a avea un bebelus. Pe langa trucuri, exista cativa pasi esentiali care te pot scuti de suferinta provocata de un test de sarcina negativ dupa mai multe incercari. Afla-le!

Fa-ti un calendar al ciclului menstrual!

Cu cat stii mai multe despre ciclul menstrual, cu atat va va fi mai usor sa identifici zilele de fertilitate maxima. Poate ti se va parea util sa tii un calendar al ciclului menstrual, notandu-ti:

zilele de inceput ale menstrei;
• ziua cand se termina;
• orice simptome preovulatorii si altele.

Urmareste cele 3 semne simple ale fertilitatii!

Cantitatea si calitatea mucusului cervical - esti fertila atunci cand mucusul este abundent si de textura albusului de ou.

Pozitia si consistenta cervixului - este localizat sus in interiorul vaginului si este moale si carnos - cand sunteti fertila

Fluctuatiile in temperatura bazala - aceasta va creste cand ovulatia s-a produs.

Fa sex in zile potrivite pentru conceptie!

Faceti dragoste in zilele potrivite, deoarece nesincronizarea in procreere va poate distruge planurile de a avea copii. Acestea trebuie sa coincida cu perioada de ovulatie a ta, care poate varia de la o luna la alta, de aceea este bine sa iti monitorizezi ovulatia folosind un calculator pentru a afla perioada fertila a lunii;

Incercarea de a face dragoste in fiecare zi a perioadei fertile poate sa te secatuiasca de puteri fizic si psihic, dar nici nu sporeste sansele de a ramane gravida. In cazul in care partenerul tau nu are o cantitate prea mare de sperma, este foarte probabil ca medicul sa va recomande sa faceti sex o data la doua zile.

Creeaza un mediu vaginal neagresiv pentru sperma!

Cercetatorii au aratat ca un efect de suctiune este creat atunci cand femeia ajunge la orgasm, ceea ce face ca cervixul sa atraga sperma in vagin cu mai multa eficienta. Din moment ce aceasta poate sa transporte sperma din mediul vaginal foarte acid cat mai repede, se poate asigura astfel supravietuirea unui numar cat mai mare de spermatozoizi.

Creeaza-ti un mediu vaginal neagresiv pentru sperma. Evita lucruri care pot interfera cu planurile de conceptie:

• sprayurile vaginale;
• tampoanele parfumate;
• lubrifiantii artificiali.

Nu te ridica imediat din pat dupa sex

Nu sari din pat chiar imediat dupa contacul sexual. Cat timp nu e necesar sa iti ridici fundul cu perne sau sa recurgi la alte masuri extreme pentru a da spermei un imbold, este o idee buna sa ramai intr-o pozitie orizontala pentru macar cateva minute dupa ce ati terminat de facut dragoste. In cele din urma, gravitatia este un dusman formidabil al spermei.

Aminteste-ti ca procreerea este un joc al numerelor. Puteti face totul ca la carte, fara sa ramaneti insarcinate de la prima incercare. Studiile au aratat ca este nevoie in medie de sase luni pentru a procrea si chiar si o perioada de un an este considerata ca fiind normala.

Este mai bine sa cauti ajutor mai devreme decat mai tarziu in cazul in care ai de-a face cu o probleme de fertilitate.

Uter retrovers, mai pot ramane insarcinata?

Pozitia normala a uterului este una anteversa, orientata in fata. Uterul retrovers inseamna ca pozitia uterului este orientata inspre posterior (in spate). Aceasta se considera a fi o pozitie anormala a uterului.

Uterul retrovers natural nu pune piedici in calea conceptiei unui copil in cele mai multe dintre cazuri. Fertilitatea ta poate fi afectata numai daca aceasta retroversie uterina nu este naturala, ci a survenit un urma unei patologii, ca de exemplu endometrioza sua alte afectiuni uterine.

Aceasta pozitie a uterului nu pune probleme in instalarea unei sarcini, dar poate fi un risc pentru mentinerea ei pana la termen. De obicei, daca uterul este retrovers in mod natural, acesta revine la o pozitie normala la inceputul celui de-al doilea trimestru de sarcina. Dar exista si situatii in care acesta nu revine la normal. Acest lucru poate avea ca efect avortul spontan.

Sfaturi de la mamici

Si comunitatea Copilul.ro contribuie cu sfaturi pretioase despre conceperea cat mai rapida a unui bebelus. Mamicile noastre au oferit sfaturi si recomandari pretioase care au contribuit din plin la indeplinirea dorintei de a avea un bebelus. Iata cateva dintre ele:

• renunta din timp la anticonceptionale;
• pune o perna sub fund dupa contactul sexual;
• ia vitamine care sporesc fertilitatea;
• apeleaza la remedii naturiste pentru sporirea fertilitatii;
• adopta un stil de viata sanatos etc.

Acestea si multe alte sfaturi si pareri regasesti citind articolul Cum faci sa ramai insarcinata mai repede?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calendarul ciclului menstrual Fertilitate maxima Uter retrovers Sex pentru conceptie

Articole recomandate

Citeste si despre