Yoga, tratament pentru infertilitate

/ / Modificat: 2011-11-25
Yoga, tratament pentru infertilitate

Yoga este un tratament eficient in cazul cuplurilor diagnosticate cu infertilitate din cauze necunoscute. Nu numai ca asigura o stare de relaxare propice pentru conceptie, eliminand stresuldin organism, dar ajuta si la imbunatatirea functiilor organelor reproducatoare, glandulare si circulatorii.

Cum contribuie yoga la tratarea infertilitatii?

Specialistii sustin ca daca practici yoga, ai de 3 ori mai multe sanse sa ramai insarcinata decat daca nu faci deloc. Exista chiar o ramura speciala a acestei practici, numita yoga pentru fertilitate, special conceputa pentru femei si barbati care au dificultati in a concepe un copil. Ea urmareste aceleasi principii ca in practica de baza, dar combina si anumite pozitii care ajuta la buna functionare a organelor reproducatoare, crescand astfel sansele de a ramane insarcinata.

Stresul este o cauza a infertilitatii si afecteaza din ce in ce mai multe cupluri in epoca moderna. Yoga pentru fertilitate are si rolul de a elibera stresul din organism si de a instala o stare de relaxare, echilibrand secretiile hormonale si instaland armonia emotionala in viata ta.

Yoga ajuta la restabilirea fertilitatii, oferind numeroase beneficii in sanatatea fizica, emotionala si in relatia de cuplu.

Foto: cbsnews.com

Beneficii asupra sanatatii fizice

  • tonifica si intareste muschii care sunt implicati in activitatea sistemului reproducator;
  • te mentine in forma, asigurand o greutate optima care favorizeaza obtinerea unei sarcini;
  • imbunatateste circulatia sanguina, in special in zona aparatului reproducator;
  • creste nivelul de energie si forta fizica, inlaturand efectele oboselii.

Beneficii emotionale

Yoga reduce semnificativ nivelul de stres din organism, ceea ce atrage o multime de beneficii emotionale si nu numai. Combate starile depresive, tristetea, anxietatea si alte stari emotionale negative care pot interfera cu capacitatea ta de a concepe copii.

Daca sunteti un cuplu care urmati tratamente pentru infertilitate si incercati sa faceti un copil prin fertilizare in vitro sau alte tehnici de reproducere umana asistata, trebuie sa stii ca durata tratamentelor, esecurile posibile si costurile pot fi coplesitoare din punct de vedere emotional. De aceea, aveti nevoie de o metoda de a tine la distanta acest stres si de a favoriza sansele de a ramane insarcinata cu ajutorul yoga.

Beneficii asupra relatiei de cuplu

Fie ca practicati yoga impreuna sau separat, specialistii sustin ca aceasta ajuta la imbunatatirea relatiei dintre voi. Recomandat este sa va inscrieti amandoi si sa o practicati in cuplu, pentru ca efectele sunt mai mari si mai rapide.

Cursurile de yoga va ajuta sa invatati sa comunicati mai bine, atat verbal, cat si non-verbal, sa va relaxati in acelasi timp si sa va descopriti puterea interioara de a face fata tuturor problemelor ajutandu-va reciproc. In plus, sedintele de yoga reprezinta un timp de calitate petrecut impreuna si deschide calea catre mai multa pasiune in relatia sexuala, care pare sa fie un chin odata cu incercarile esuate de a ramane insarcinata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Yoga fertilitate Tratamente infertilitate Infertilitate cuplu Concepere bebelusi Infertilitate cuplu Fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre