Valentine's Day, activitati din care copilul invata despre iubire

/ / Modificat: 2017-02-08
Valentine's Day, activitati din care copilul invata despre iubire

Ziua de Sfantul Valentin celebreaza iubirea. Insa toate tipurile de dragoste trebuie sarbatorite intr-o astfel de zi, nu numai cea dintre un barbat si o femeie, cea pasionala. Este o buna ocazie de a-l invata pe copil sa invete ca exista mai multe tipuri de iubire si sa o imparta in jurul lui, indiferent ca este pentru membrii familiei, catel sau un amic de joaca. Iata cateva idei dragute prin care sa il implici mai mult pe micutul tau in aceasta sarbatoare.

iubire mama copil

Invata copilul sa faca surprize membrilor familiei

Il poti ajuta si invata pe copil sa faca cateva surprize celor dragi, dovezi de dragoste si apreciere pentru ei. Spune-i cam ce puteti face impreuna si intreaba-l mereu ce crede ca i s-ar potrivi fiecarui membru al familiei si de ce. Iata cateva idei:

implica-l in activitati dragute cu ocazia acestei sarbatori, creand ghirlande pentru casa si alte obiecte decorative;

invata-l sa faca crafturi de Sfantul Valentin si apoi sa le daruiasca celor dragi etc.

Faceti prajiturele si impartiti-le vecinilor dragi

Cu siguranta ca aveti o vecina sau un vecin care va este pe plac, care face parte ca din familia voastra si pe care copilul il adora. Este timpul sa il inveti pe copil sa isi arate dragostea si aprecierea fata de el intr-o astfel de zi. Cum? Implica-l in prepararea catorva fursecuri sau prajiturele dragute (faceti diverse forme amuzante ale lor, inclusiv inimioare).

Pune-l apoi sa isi foloseasca imaginatia si creati un aranjament cu prajiturele (o cutiuta frumos colorata, cu panglica rosie si alte decoratiuni pe care le poate face micutul adecvat varstei lui). Mergeti apoi la vecin si pune copilul sa il dea cadou.

Vizitati un centru de orfani, un spital de copii sau azil de batrani si duceti cateva atentii

Explica-i inainte ce sunt centrele de plasament si azilurile de batrani, de ce sunt copiii sau batraneii acolo, cum se simt ei si cata nevoie au de afectiune si atentie. Apoi fa conexiunea cu ziua de Sfantul Valentin si explica-i ca aceasta este o zi in care toata lumea ar trebui sa se simta iubita, apreciata si intreaba-l daca nu ar fi o idee grozava sa faceti o surpriza unor copii care se simt singuri. Este o ocazie buna sa il inveti si despre compasiune, empatie si de a imparti cu ceilalti.

Apoi, puteti gasi o gramada de idei impreuna despre cum sa le faceti ziua mai frumoasa. De la donarea unor jucarii mai vechi, pe care copilul nu le mai foloseste si pana la prepararea unor prajituri sau realizarea unor felicitari ori crafturi.

Invata-l sa isi arate aprecierea fata de prieteni

Poate ca nu este la varsta la care Cupidon arunca sageti in ininimioara lui si nu trece prin experienta primei iubiri, dar invata-l sa isi arate iubirea si dragostea fata de prietenii lui cei mai buni. Cu ocazia Sfantului Valentin ii poti arata ca exista mai multe tipuri de iubrire, fiecare cu specificul ei.

Intreaba-l ce crede ca s-ar potrivi pentru prietenii lui dragi ca mic cadou cu ocazia Zilei Dragostei. Daca vezi ca e fastacit si ca nu reuseste sa raspunda, ajuta-l cu cateva optiuni: o felicitare pe care sa le scrie cate un mesaj frumos, un craft, o prajiturica etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfantul Valentin copii Sentiment iubire copii Valentines Day Valentines Day copii Ziua indragostitilor copii Activitati copii valentine's day

Articole recomandate

Citeste si despre