Valentine' Day, activitati dragute pe care sa le faci cu copilul

/ / Modificat: 2017-02-08
Valentine' Day, activitati dragute pe care sa le faci cu copilul

Adapteaza semnificatia zilei de Valentine's Day la imaginatia si creativitatea copiilor. Sunt mici, inocenti, dar iubesc cu aceeasi intensitate ca adultii. Fie ca are sau nu o Valentina sau un Valentin cu care sa impartaseasca fluturasi in stomac, realizeaza cu micutul tau cateva activitati dragute cu ocazia acestei zile.

activitati_copii_valentines

Borcanelul cu dulciuri si ravase de dragoste

valentine's day copiiRealizeaza impreuna cu micutul tau un borcan plin de dragoste si gusturi dulciuri pe care sa il impartiti in ziua de Sfantul Valentin. Este o activitate pentru copii intre 4 si 8 ani.

Alegeti un borcan de muraturi de marime medie, transparent, opac.

Luati mai multe bucatele mici de hartie colorata si pune-l sa scrie diverse mesaje dragute cu specific "Vrei sa fii Valentina mea", "Cat de draga imi esti", "Imi creezi fluturasi in stomac de fiecare data cand te vad", "O zi de Sfantul Valentin cat mai voioasa si plina de dragoste", "Iubirea ne face sa fim mai buni", "Imi faci inima sa se topeasca de fiecare data cand te vad" etc.

Cumparati o punga de bomboane (care sunt deja impachetate in ambalaje colorate de hartie).

Impachetati bucatele de hartie cu mesaje, gauriti-le la un capat si bagati un fir de ata rosie prin gaura, apoi legati ata de fiecare bomboamna in parte.

Din hartie creponata decupeaza cu micutul tau o bucata suficient de mare ca sa poti acoperi capacul borcanului. Apoi pune-l pe micut sa deseneze diverse figurine pe ea (inimi, flori etc.) si lipiti-o de capac (pentru a arata mai frumos).

Puneti bombonele inauntru si inchideti-l cu capacul frumos decorat. Poti lega si o funda frumoasa rosie de borcan. Apoi, bucurati-va de dulciuri si mesaje in Ziua Dragostei.

Ghirlanda decorativa pentru casa

valentine's day copiiFa impreuna cu micutul tau o superba ghirlanda cu care sa decorezi casa de Sfantul Valentin. Este o activitate potrivita pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani, dar poti implica si copii mai mici, daca ai mai multa rabdare cu ei.

Deseneaza impreuna cu micutul tau inimi de forme diferite (nu foarte mari) pe coli de hartie colorate. Sau pe unele albe, si apoi pune copilul sa le coloreze.

Apoi decupati-le pe fiecare in parte si gauriti-le usor in partea superioara a inimii. Apoi, prindeti agrafe de birou in fiecare gaura sau insirati-le pe o sfoara colorata.

Ganditi-va inainte la ce mesaj vreti sa transmiteti prin intermediul ghirlandei: "Happy Valentine's Day" sau "Te iubesc" si decupati atatea inimi cate litere sunt in mesaj avand grija ca intre cuvinte sa puneti cate o inima simpla, goala pe post de spatiu.

Apoi, pune copilul sa scrie pe inimi fiecare litera a mesajului, apoi provoaca-l sa le aranjeze in ordinea corespunzatoare pe sfoara.

Buburuzele dragostei

valentine's day copiiInvata-ti micutul cu varsta cuprinsa intre 3 si 8 ani sa creeze gandacei si buburuze care transmit mesaje de dragoste prin cateva trucuri simple:

ia mai multe bete (de la inghetata pe bat) pentru a crea corpul buburuzelor si pune-l pe copil sa le deseneze cu carioci sau tempera;

• ia hartie de constructie rosie si pune-l pe micut sa traseze si sa decupeze 2 inimioare micute pe post de aripioare pe care le lipeste pe bat intr-o parte si intr-alta a lui;

• apoi din hartie de constructie de alta culoare (de exemplu roz), pune-l sa decupeze niste inimioare mici cu care sa decoreze aripioarele; pune-l sa le lipeasca cum doreste el;

• ia 2 bucatele de sarma izolata si montati-le impreuna pe post de antenute;

• faceti mai multi fluturasi si agatati-i de draperii, predelute si in alte locuri din casa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii valentine's day Sfantul Valentin copii Sentiment iubire copii Valentines Day Valentines Day copii Ziua indragostitilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre