8 crafturi de vara pentru copii

/ / Modificat: 2016-06-06
8 crafturi de vara pentru copii

Chiar daca vremea frumoasa de afara il face pe micutul tau sa vrea sa stea cat mai mult in aer liber, prin parcuri, drumetii sau pe la piscina, este important sa isi ocupe timpul si cu alte activitati, ceva mai creative sau educative, care ii pun la lucru imaginatia si il ajuta sa se dezvolte intelectual si nu numai. Iata cateva idei dragalase de crafturi de vara, pe care le poate crea copilul cu manutele lui dibace, sub indrumarea ta atenta!

Figurine din scoici

figurine-scoici

Cu putin talent si cu ceva mai multa indemanare, puteti crea impreuna cea mai draguta figurina din scoici, sub forma unor soricei simpatici sau a altor personaje preferate ale micutului.

Corpul si chipul personajelor sunt create, exclusiv din scoici, de diferite forme si dimensiuni si lipite intre ele cu lipici.

Ocean "captiv" in sticla

ocean-sticla

Iata cum o banala sticla de plastic se poate transforma in cel mai haios craft sezonier pentru cel mic. Arata-i cum poate "prinde" si izola un ocean intreg intr-o singura sticla si lasa-l si pe el sa creeze singur aceasta decoratiune de vara.

"Ingredientele" necesare pentru a crea capodopera sunt:

  • o sticla de plastic mare, de 2 l sau 2.5 l;
  • apa;
  • ulei vegetal sau mineral;
  • palnie;
  • colorant alimentar albastru;
  • scoici, pestisori si alte vietuitori subacvatice in miniatura, de plastic, dar si ambarcatiuni sau barcute foarte mici, care sa incapa pe gura sticlei;
  • o lingurita de sclipici;
  • lipici.

Procesul de "fabricare" a craftului este simplu: spala sticla bine si indeparteaza eticheta, umple-o pe jumatate cu apa si adauga cateva picaturi de colorant pentru a se albastri. Adauga prin gura sticlei sclipiciul, scoicile si celelalte decoratiuni miniaturale. Adauga ulei vegetal, folosindu-te de o palnie, pentru a mai completa sticla, dar nu o umple complet. Inchide bine sticla cu capacul. Amesteca bine ingredientele din sticla si tine-o pe orizontala.

Cand tricourile prind viata

tricouri-personalizate

O alta idee nastrusnica prin care poti pune la lucru creativitatea prichindelului tau si va puteti distra in zilele caniculare de vara este sa deveniti proprii vostri designeri vestimentari.

Cumpara cateva tricouri simple, in culori deschise si apoi distrati-va colorandu-le cu vopsele speciale sau atasand tot felul de decoratiuni pe ele.

Cand nisipul devine o arta

craft-nisip

Banalul nisip se poate tranforma intr-un craft simplu si usor de facut, dar de toata frumusetea. Surprinde nisipul fierbinte de pe plaja, impreuna cu micutul tau, intr-o plansa speciala care reda un peisaj estival "fierbinte".

Decupati o bucata de carton galben, sub forma unui dreptunghi. Desenati un soare si cateva valuri direct cu nisip, pe care-l atasati de carton cu lipici special. Nu-i asa ca arata foarte frumos?

Puteti incerca si alte modele de astfel de planse inedite, carora sa le dati viata tot cu nisip lipit pe carton - pestisori, scoici, soare, floricele si alte simboluri ale verii.

Floricele vesele

floricele

Ce-ar fi vara fara culori si flori, nu-i asa? Micutul tau nu trebuie sa treaca prin copilarie fara sa stie sa faca decoratiuni in forma de floare sau ghivece cu flori. Vara este anotimpul perfect pentru a-l invata si ajuta sa dea nastere celor mai frumoase floricele confectionate din carton sau panza.

Pentru a crea un astfel de model de craft, aveti nevoie de mai multe betisoare de inghetata si panza sau fetru, pentru decuparea floricelelor. In plus, mai aveti nevoie de lipici, foarfeca si acuarele sau carioci.

Lipiti trei betisoare unele de altele, astfel incat sa formati un soi de gardulet, apoi pe cate un alt bat, atasati petale de flori decupate din carton si colorate cu acuarele sau carioci. Lipiti tulpinile, la rand, de partea formata din betisoare si imobilizati-le, lipind in spatele lor un alt gardulet format din alte trei betisoare lipite intre ele, la fel ca primul.

Un soare strengar

soare

Soarele este stapan peste toata natura in sezonul de vara. Este cel care detine puterea si care face cam tot ce-l taie capul. Daca vrea, dispare de pe cer pe neanuntate si lasa loc norisorilor, iar cand se enerveaza da peste cap acul termometrelor si pare ca are de gand sa ne topeasca.

Micutul tau se poate distra copios realizand un soare ranjit, din cartoane colorate si acuarele. Pentru a confectiona acest astru ceresc al verii, aveti nevoie de cartoane, foarfeca, acuarele si lipici.

Decupati un cerc de carton, colorati-l cu galben, apoi incepeti sa creati sabloane pentru razele soarelui, in forma de triunghiuri foarte ascutite. Decupati-le cu foarfeca si atasati-le cu lipici cercului, apoi colorati unele dintre ele cu galben, iar altele cu portocaliu.

Cu acuarele, desenati-i o gurita zambitoare sau strengara si, pentru a fi si mai simpatic, ii puteti colora si niste ochelari de soare. Lipiti-l pe coltul geamului ferestrei din camera copilului!

Sticlute cu nisip colorat

sticlute-nisip-colorat

O alta idee simpla si usoara de craft specific sezonului estival este sa umpleti sticlute transparente cu nisip colorat, eventual in care sa introduceti si cateva scoici decorative etc.

Cumparati nisip, colorati-l cu vopsea sau colorant alimentar si apoi introduceti-l in straturi in sticlute de divere forme si dimensiuni. Daca gura sticlutei este suficient de mare si va permite, puteti incerca sa adaugati si cateva scoici de mici dimensiuni, pe care sa le asezati strategic pe marginile sticlutelor, astfel incat sa poata fi vazute din exterior.

Felie de pepene, felie de... vara

felie-pepene

Vara este sezonul pepenilor, iar daca micutul tau adora sa savureze zilnic cate o felie, poate ca nu ar strica sa creeze o reprezentare a fructului preferat intr-un craft dragalas facut din hartii colorate si carioci.

Decupati o bucata de carton alb in forma de semiluna. Din hartie colorata verde, decupati bucatele mici de diferite forme, pe care le lipiti la baza feliutei, iar din hartie rosie alte bucatele, care sa devina miezul pepenului. Apoi, cu o carioca neagra, desenati cativa samburei pe partile rosii de hartie. Gata feliuta decorativa de pepene! O puteti lipi pe frigider sau in camera micutului, pe un panou special cu "opere de arta"!

crafturi_de_vara_pentru_copii

Micutul tau stie sa faca crafturi sau decoratiuni de vara? Care este cea mai frumoasa "capodopera" a lui? Ce ti-ar placea sa il mai inveti sa faca? Spune-ne parerile si comentariile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Creativitate copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre