Idei de martisoare pe care sa le ofere copilul

/ / Modificat: 2017-02-24
Idei de martisoare pe care sa le ofere copilul

Nu mai e mult si targurile de martisoare din toate orasele tarii isi deschid portile pentru cei care doresc sa vesteasca primavara intr-un mod traditional. Si micutul tau trebuie sa mearga printre tarabe in alegerea celor mai frumoase simboluri ale primaverii pentru femeile si fetitele dragi din viata lui!

Iata ce martisoare sa inveti copilul sa ofere!

flori_primavara_copil

Semnificatia martisoarelor, precum si modelele care apar an de an, au suferit o multime de schimbari de-a lungul timpului. De la simplul snur de martisor sau ghiocel, s-a trecut la simboluri precum cosarul sau trifoiul, pentru ca astazi orice obiect sa poata deveni martisor de 1 Martie.

Incearca sa il inveti pe copilul tau sa pastreze traditia si sa se orienteze spre cumpararea acelor martisoare-simbol, care dainuie de sute de ani in traditia noastra. Sunt ieftine, frumoase si au o semnificatie aparte.

Ghiocel

Ghiocelul este cel mai cunoscut simbol al primaverii. El este cel care marcheaza sfarsitul iernii si inceputul primaverii.

Rasare si infloreste cu putin timp inainte de 1 Martie, indeajuns incat sa ureze bun-venit primaverii.

Inca din vremuri stravechi, oamenii daruiau ghioceii pentru a marca data de 1 Martie, cand natura renaste si se coloreaza in verde.

Pe masura ce anii au trecut, ei au fost imortalizati si modelati in tot soiul de figurine, pe care sunt prinse snururi de martisor si care se daruiesc fetelor.

Trifoi cu 4 foi

Cele mai multe trifoiuri au 3 foi, de aceea se considera ca atunci cand gasesti un trifou cu 4 foliole, inseamna ca esti norocos. Semnificatia aceasta s-a pastrat in traditie si este folosita cu succes la inceputul primaverii intr-unele dintre cele mai simple, dar expresive martisoare.

Invata copilul care este simbolistica lui si de ce merita sa se orienteze spre acest model atunci cand cumpara martisoare pentru persoanele dragi din viata lui.

Potcoava

Potcoava este un alt model frecvent intalnit si face parte din categoria martisoarelor traditionale.

Potcoava este considerata aducatoare de noroc si vitalitate. Mai multe legende spun ca are si un efect protector impotriva spiritelor rele, tinandu-le la distanta de cei care poarta cu ei o potcoava, fie sub forma de pandantiv, martisor sau brosa.

Cosar

Traditia spune ca daca iti iese in cale un cosar, inseamna ca vei avea noroc toata ziua.

In apropierea zilei de 1 Martie, exista toate sansele sa intalnesti sute si mii de cosari sub forma de martisoare. Este considerat un martisor purtator de noroc si orice fetita sau femeie il apreciaza. Vinde-i acest pont micutului tau atunci cand este in cautarea martisoarelor potrivite.

Explica-i micutului tau si de ce este bine sa cumpere astfel de martisoare. Spune-i ca rolul cosarului este sa previna aparitia incendiilor accidentale prin curatarea atenta a cosurilor caselor. S-a considerat ca, odata cu prevenirea focului, el inlatura si demonii care ies in cale si care bantuie casa, iar funinginea pe care o strange si o lasa in urma protejeaza de boli.

Flori

Inceputul primaverii inseamna renasterea naturii. Odata cu ea, o multime de flori incep sa apara si sa coloreze in zeci de nuante locurile prin care mergem.

In mod cert, orice martisor in forma de floare (lalea, zambila, narcisa etc.) este o idee nemaipomenita, deoarece florile sunt considerate simboluri ale noului anotimp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Martisoare copii Idei martisoare copii 1 Martie copii Primavara copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre