Ziua Mamei, cum te descurci cu copilul fara mama?

/ / Modificat: 2014-03-07
Ziua Mamei, cum te descurci cu copilul fara mama?

Ziua Mamei sau data de 8 Martie este una plina de incarcatura emotionala pentru toate mamicile, dar si pentru copii deopotriva. Este o zi plina de sentimente maternale si parintesti care ies la iveala, imbratisari emotionante si declaratii gingase si iubitoare facute de copii mamicilor lor. Cum este aceasta zi pentru copiii fara mama si cum pot fi ajutati?

Chiar daca bunicii, taticul sau alte persoane au grija de un copil care a ramas fara mama este important sa nu il izoleze de intamplarile acestei zile sau sa o stearga cu buretele din calendar.

Acesti copii trebuie invatati sa faca fata acestei zile si sa o petreaca cat mai frumos! In plus, ei trebuie sa simta ca au o mama langa ei, chiar daca nu fizic si ca nu sunt copii "fara mame"; exista oameni care iubesti.

Scoate la iveala amintirile despre mama!

Scoate albumele foto, obiectele personale ale mamei si mai ales scoate la lumina povesti pline viata si amuzament despre trecutul cu ea. De exemplu, vorbeste-i despre fiecare poza in parte, ce se gaseste in ea, cand a fost facuta, istoristeste intamplari hazlii si pozne, momente de la nasterea lui, spune-i cat de mult l-a iubit si inca il mai iubeste de acolo de unde e.

Creati noi traditii de Ziua Mamei!

Majoritatea copiilor impart cadouri mamicilor in aceasta zi, dau petreceri si iau masa in familie celebrand aceasta sarbatoare. Nu inseamna ca micutul tau nu poate aduce un tribut mamei. Il poti ajuta sa cumpere flori si sa le puna langa o poza frumoasa in care e cu mami lui sau sa mergeti si sa aruncati florile intr-un lac sau pe o apa ca simbol al afectiunii si aprecierii fata de ea.

Nu este nevoie sa mergeti la locul in care e inmormantata (daca este decedata), pentru a nu da o nota trista momentului, dar puteti aduce un tribut in alte moduri. Apoi, il poti scoate la masa sau la un loc placut de joaca. Spune-i mereu cat de mult il iubesti si ca nu o sa il parasesti niciodata!

Gaseste-i o "mama" pentru aceasta zi!

Nu inseamna ca trebuie ca taticul sa se casatoareasca sau ca trebuie ca cineva sa il adopte, ci ca trebuie sa aiba in vizor o alta persoana in aceasta zi pe care sa o celebreze si spre care sa isi concetreze atentia. Poate fi vorba de matusa, sora, bunica, fina, nasa etc. E mai bine daca exista o persoana care are mai mult grija de el.

Asa ca indruma-l sa faca un cadou de 8 Martie dragut pentru aceasta persoana si explica-i si motivul. Trebuie sa stie ca nu e mama lui, dar ca acea persoana ii este mereu alaturi, si la bine si la rau si ca merita aprecierea si afectiunea lui asemenea unei mame.

Incurajeaza-l sa ii scrie mamei!

Chiar daca mami nu mai este langa el nu inseamna ca nu ii poate transmite gandurile lui. Incurajeaza-l sa scrie o scrisoare pentru ea si asigura-l ca nimeni nu o va citi in afara de el. Pastreaz-o bine intr-o cutie de amintiri si da-i scrisorile acumulate de-a lungul timpului copilului cand va creste mare sa isi aduca aminte. Va fi emotionant! Poate chiar cu ocazia unui alt 8 Martie!

Petrece cu el de Ziua Mamei!

E o zi de sarbatoare si copilul trebuie sa simta asta, asemenea celorlalti copii.Asadar, fa cu el prajiturele, scoate-l in oras, aduna familia laolalta si bucurati-va de ziua asta!

Aminteste-i de fiecare data ca desi mama lui nu este fizic langa el, ea este inca mama lui si va fi intotdeauna si cxa il vegheaza la fiecare pas si are grija de el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ziua mamei Emotii copii Emotii parinti 8 Martie copii

Articole recomandate

Citeste si despre