Cadouri de 1 si 8 Martie facute de copii

/ / Modificat: 2017-03-03
Cadouri de 1 si 8 Martie facute de copii

1 si 8 martie, mici cadouri de suflet facute de copii mamicilor, bunicilor, matusilor si altor femei importante din viata lor!

Fie ca e vorba de mamica, matusa, educatoare sau bunica fiecare femeie este celebrata in luna martie. Pentru ca merita! 1 martie da tonul bucuriei venirii primaverii, iar 8 martie e ziua mamicii. Copiii deja stiu asta si este timpul sa pregatiti impreuna cadouri pentru toate femeile dragi din viata lui. Ajuta-i sa le faca cu manuta lor!

Ghirlanda de flori

ghirlanda - hartie;
 - culori;
 - foarfeca;
 - lipici;
 - creioane;
 - un platou de carton.

Taiati centrul platoului de hartie pentru a ramane doar un cerc. Aceasta reprezinta baza ghirlandei de flori.

Printati sablonul de flori si decupetati cat mai multe floricele. Pune imaginatia copilului la contributie si lasa-l sa le coloreze dupa bunul plac. Indruma-l sa faca floricele de cat mai multe culori.

Pune copilul sa coloreze cu acuarele baza ghirlandei (marginile platoului de hartie) intr-o culoare primavaratica (un verde deschis) in care sa se joace cu umbre. Apoi lasati sa se usuce.

Dupa aceea lipiti floricelele uniform pe scheletul ghirlandei, pe rand. Puteti chiar sa depasiti marginile cu unele petale ale florilor. Imbinati culorile dupa bunul plac.

Puteti da o gaura si agata un snur de martisor mai gros. Ii puteti face o funda. Acum e gata de a fi facuta cadou si agatata ca decor simbolic pentru venirea primaverii.

Lalele

laleleUn cadou atat de dragut si personal pentru ca este facut din amprentele copiilor.

Tot ce aveti nevoie este hartie alba sau de construtie si acuarele de culoare verde si rosie, galbena sau roz.

Picteaza manuta copilului - fa o dunga de la incheietura manutei si pana la cot cu acuarele de culoare verde. Lasa-l pe el sa faca asta daca e suficient de maricel.

Apoi pune micutul sa lipeasca mana de 3 sau 4 ori ori astfel incat sa formeze tulpinile lalelelor (cate incap pe hartie).

Apoi pune in farfurii de plastic (suficient de mari) culori de rosu, galben mov sau ce culori mai ii plac copilului.

Pune palma micutului in ele (pe rand) si pune-l sa o lipeasca pe hartie pentru a crea floarea, tinand degetele apropiate mai putin degetelul mic si cel mare.

Cu amprentele degetelor poate face frunzulite si se mai poate juca cu praf de sclipici sau mai poate desena fluturasi si alte lucruri pe langa.

Buchetel de crini din hartie

crini - hartie de constructie;
 - paie de plastic (de baut);
 - foarfeca;
 - pensula;
 - scotch;
 - o vaza micuta (ca un mic cilindru).

Deseneaza cu un creion forma palmei copilului de 3-4 ori pe hartia de constructie.

Decupati impreuna palmele si pune-l pe copil sa le coloreze galbene sau cum doreste el pentru a iesi crini.

Ruleaza fiecare degetel in exterior apasand tare, astfel incat sa se desfaca foarte putin cand le dati drumul. Acestea sunt petalele.

Taie capul paiului in 3 sau 4 cam pana la jumate (in functie de cate flori de crin aveti).

Taie un pic cu foarfeca fiecare palma in dreptul incheieturii mainii. Nu foarte mult. Doar atat cat sa poti rasuci cu ajutorul taieturii floarea astfel incat sa vina parte peste parte, iar floarea sa stea in pozitie de cilindru (intr-o oarecare masura). Lipiti cu putin scotch in aceasta pozitie si acolo unde se formeaza gaura infigeti in capetele taiate de la pai si lipiti-le.

Desenati pe hartia de constructie 2 frunze si colorati-le in verde. Rasuciti-le la varfuri asa cum ati facut cu petalele. Puneti paiul in vaza, apoi infigeti bine frunzele de o parte si de alta astfel incat sa il stabilizati.

Felicitare cu ghiocei

ghiocelInvata-l pe copil sa deseneze ghiocei. Ei sunt simbolul primaverii, principala floare a sezonului si a sarbatorilor de 1 si 8 martie. Nimic nu emotioneaza mai mult o mamica, profesoara , matusa sau bunica decat o felicitare desenata si facuta cap-coapa de copil.

Asadar, luati hartie alba, impaturiti-o in 2, colorati-o intr-un fond deschis si apoi purcedeti la crearea celor mai frumosi ghiocei.

Invata-l mai intai sa deseneze cu creionul clopoteii ghioceilor si sa traseze tulpina si frunzulitele. Apoi pune-l sa le coloreze in verde si alb.

Pentru a fi si mai spectaculoasa si emotionanta, ajuta-l sa scrie cu manuta lui un scurt mesaj "Pentru mami", "Te iubesc buni", "1 martie", "8 martie". Si sa isi treaca si numele intr-un colt.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri 1 Martie copii 8 Martie copii Martisor

Articole recomandate

Citeste si despre