Suptul degetului la copil de 7 ani

/ / Modificat: 2005-12-19
Suptul degetului la copil de 7 ani
Intrebare:

- Am o fetita de 7 ani si de la 8 luni (de cand am inceput serviciul) isi suge degetul mare noaptea in timp ce doarme. Am incercat sa ii scot degetul din gura in timpul somnului, l-am bandajat, i-am pus ardei iute dar degeaba. Stiti cumva cum sa o determin sa nu-si mai tina degetul in gura deoarece a inceput sa-si deformeze si dintii din fata si "cerul gurii". Va multumesc.

Raspuns:

Pentru ca metodele interdictive nu au avut rezultate va propun si o metoda paradoxala ce isi propune intreruperea acestei obisnuite a copilului prin perpetuarea ei sub o forma modificata.


Pentru ca metodele interdictive nu au avut rezultate va propun si o metoda paradoxala ce isi propune intreruperea acestei obisnuite a copilului prin perpetuarea ei sub o forma modificata.

Suptul degetului pentru fetita dvs. este o obisnuinta, un lucru care apare si este mentinut inconstient de catre ea, si de aceea introducerea unui element constient in acest fapt va poate ajuta in inlaturarea deprinderii gresite. Pentru inceput construiti o poveste intitulata "Povestea celor zece degete fermecate", poveste care va relata in mare invidia celorlalte degete manifestata fata de degetul cel mare care este mereu in centrul "atentiei" fetitei si nevoia lor de a fi si ele ingrijite. Astfel de la suptul degetelui mare vom trece la un altul, apoi la un altul, introducand astfel elementul constient de care am vorbit mai sus si usor usor invatand-o sa abandoneze acest lucru.

Oferiti-i fetitei timpul necesar pentru a face acest lucru si nu  o grabiti.

    Pe de alta parte daca fetita dvs. este o adevarata domnisoara puteti apela la ingrijirea mainilor pentru a elimina acest obicei. Explicandu-i acesteia ca la o varsta asa inaintata fetitele trebuie sa aiba grija de mainile si unghile lor si ca este nevoie sa abandoneze acest obicei pentru a pastra manichiura intacta. Astfel invatati-o pe fetita sa isi ingrijeasca mainile, sa-si faca manichiura cu lac de unghii, accentuand pe importanta pastrarii frumusetii mainii prin abandonarea suptului degetului.

Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog
Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil 7 ani

Articole recomandate

Citeste si despre