7 jocuri cu apa pentru distractia de vara a copiilor

/ / Modificat: 2014-06-11
7 jocuri cu apa pentru distractia de vara a copiilor

Apa si balaceala repreprezinta atractia piticilor in sezonul calduros. Fie ca e vorba de stropit, de bataia cu pistoale cu apa sau de o balaceala sanatoasa in piscina, micutii se bucura de racoarea pe care le-o ofera aceasta.

Iata in cate moduri poti folosi apa in vara aceasta pentru distractia si amuzamentul prichindelului tau!

Bataie cu apa

Este jocul cel mai cunoscut si practicat de copii. Nu le trebuie instrumente sau jucarii speciale pentru a face asta. Este suficient sa aveti o sursa de apa si o sticla sau galetusa si distractia poate incepe. Sa vedem, care pe care?!

Pistoale cu apa

Fa din apa cea mai racoroasa munitie pentru pistoale! Fiecare prichindel trebuie sa aiba printre jucarii macar un pistol cu apa. Aceasta va fi cea mai uzata jucarie pe timpul verii. Nu trebuie sa mergeti neaparat la piscina pentru a va racori. Este suficient sa umpleti pistoalele cu apa si sa va razboiti in curtea casei sau in parculet. Distractia e in toi!

Suc si inghetata

Pentru a te distra cu micutul tau nu trebuie ca toata apa sa ajunga neaparat pe hainute si sa va udati. Jocurile cu apa pot include si retete delicioase de sucuri si limonade pe care sa le preparati impreuna. Folositi culori, fructe, menta, gheata si apa din plin pentru a face cele mai delicioase bauturi de sezon.

Pune copilul sa dea nume fiecarei bauturi! Inghetata este desertul preferat al copiilor in sezonul canicular. Atunci este cazul sa te distrezi cu micutul tau in timp ce o prepari. Amesteca apa cu sucuri naturale de fructe sau pulpa proaspata de la acestea si bag-o la congelator.

Spalarea masinii

Spalatul masinii este o ocazie de care poti profita pentru a intarata o distractie pe cinste. Aveti nevoie de galeti de apa sau de un furtun si cativa bureti. Restul e imaginatie! Lasa-l pe copil sa se racoreasca cu stropi reci de apa si sa se distreze incercand sa te ude. Intre timp, incercati totusi sa spalati si masina!

Jucarii inghetate

Iata o idee nastrusnica cu care poti tine copilul ocupat si racorit atunci cand termometrul urca la temperaturi caniculare. Cauta in cosul copilului cateva jucarii de dimensiuni mici. Apoi adauga-le pungute speciale pentru cuburi de gheata sau in cutia pentru cuburi a congelatorului. Pune apa peste ele si lasa-le la congelator.

Scoate-le si da-i-le copilului! Acesta se va distra copios incercand sa sparga sau sa topeasca gheata pentru a scoate micile comori capturate in gheata. Daca faci acest lucru in casa, pune un covoras sau prosop sub el, altfel se va lasa cu multa apa pe podea.

Baloane cu apa

Cumpara baloane pline cu apa sau umpleti voi cateva baloane normale. Apoi, pune-l pe micut sa deseneze cate un chip pe ele. Va puteti distra in mai multe feluri cu un singur balon. Il poti inveli intr-o paturica si il poti responsabiliza pe prichindel sa aiba grija de el ca de un bebelus sau de o papusa. Invata-l ce trebuie sa faca, daca nu stie.

O alta idee este aceea de a va pasa balonul cu apa de la unul la altul, avand grija sa nu cada si sa se sparga. Poate fi amuzant daca va jucati in timp ce va indepartati si mai mult unul de altul. In acest fel, prinderile sunt mai grele, dar si mai interesante si provocatoare pentru prichindel. Zambetele si chicotelile vor fi "vedetele" activitatii.

Piscina gonflabila

Piscina gonflabila este o varianta mininaturala a unei piscine de marimi normale. Acestea se pot cumpara din magazin, sunt colorate si perfecte pentru distractia de vara a copiilor. Daca stai la curte totul este mai simplu, pentru ca o poti amplasa acolo.

Daca stai la bloc lucrurile sunt mai complicate. Insa daca micutul merge la bunici la curte poate lua la pachet si psicina. In piscina acesta se poate juca tot felul de joculete interesante. Cumpara-i colac si mingiute de apa, dar foloseste si jucariile pentru baita. Sunt binevenite si pot distra la maxim copilul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri apa copii Distractie vara copii Jocuri copii Activitati vara copii Jocuri cu copii

Articole recomandate

Citeste si despre