Intamplari frecvente la gradinita, de care parintii nu stiu

/ / Modificat: 2011-02-23
Intamplari frecvente la gradinita, de care parintii nu stiu

Gradinita are un rol esential in dezvoltarea si educarea copiilor. Tu stii prea bine ca acolo deprinde primele litere sau numere scrise, invata poezii si cantecele si ia contact cu alti copii de varsta lui, de unde are de invatat o multime de lucruri pentru dezvoltarea lui. Insa sunt cateva lucruri care se intampla la gradi de care parintii stiu mai putin. Iata cateva!

Copilul ar putea spune uneori educatoarei "mama"!

Copiii foarte mici au tendinta de a face cu usurinta transfer de afectiune de la o persoana la alta si de a aplica si limbajul specific acestuia altor persoane. De cand il dai la gradi, copilul petrece mai multe ore in compania educatoarei decat in a ta. Aceasta are grija de el, il hraneste, il ingrijeste si atunci este normal ca uneori sa se ataseze de ea si chiar sa ajunga sa ii spuna "mama".

Nu trebuie sa o iei personal, nu inseamna ca micutul te iubeste mai putin, ci doar ca este foarte bine ingrijit!

Micutul tau ar putea sa stea cu acelasi pampers o perioada mai mare de timp decat era obisnuit!

Intr-o gradinita sunt multi copii. Educatoarele trebuie sa imparta grija pentru ei in mod egal, iar micutul tau nu poate primi atentia pe care o primeste acasa. El ar putea sa stea cu o ora poate 2 mai mult cu acelasi pampers pana sa ii fie schimbat.

Vei observa cu usurinta acest lucru acasa cand vei vedea iritatia de la pampers, dar nu trebuie sa iti iesi din fire, poti aplica o crema cu protectie indelungata pe funduletul micutului, dimineata cand il lasi la gradi si poti avea si o discutie cu educatoarea pe aceasta tema.

Micutul tau ar putea sta mai mult decat are voie la tv sau calculator!

Nu toate gradinitele au aceste facilitati, insa se poate intampla ca in cazul in care sunt dotate cu acetse dispozitive, educatoarele sa piarda din vedere limita de timp, iar copilul sa fure mai multe minute decat este indicat.

Fii specifica in aceasta privinta la gradi amintindu-le educatoarelor ca ai reguli stricte cu privire la uzul acestora de catre copil.

Copilul este neglijat pentru ca grupa depaseste numarul maxim admis de copii!

Exista reguli specifice cu privire la numarul maxim de copii de care trebuie sa se ocupe o educatoare pentru ca acestia sa fie bine ingrijiti. Uneori insa, de nevoie, gradinitele accepta grupe cu mai multi copii decat trebuie. Acest lucru nu este in regula pentru ca micutul tau nu mai primeste sprijinul si ingrijirea de calitate de care are nevoie. In plus, supravegherea lui lasa de dorit si poate fi predispus accidentelor.

Stabileste de la inceput conditiile in care merge copilul la gradi, numarul de copii dintr-o grupa. Dupa aceea, fa 1 vizita sau 2 pe neanuntate la gradi si vezi daca se respecta intr-adevar regulile.

Educatoarele ar putea impune anumite valori spirituale contrare credintelor tale!

Se poate intampla ca anumite educatoare sa incearca sa impuna copilului un anumit sistem de credinte religioase si valori care nu sunt in concordanta cu religia voastra. De altfel, acestea sunt subiecte delicate si ar trebui evitate in astfel de centre, deoarece pentru unele familii si religii simplul termen de "cer" sau "suflet" ar putea avea alte conotatii decat cele obisnuite.

Daca nu vrei ca micutul tau sa fie influentat in niciun fel si vreo ca tu sa fii cea care il ajuta sa devina o persoana spirituala, vorbeste de la inceput cu educatoarele si conducerea spitalului despre faptul ca nu vrei ca micutul sa primeasca niciun fel de indrumare spirituala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita copii Verificare gradinita copil

Articole recomandate

Citeste si despre