Jucarii care ajuta copilul sa inteleaga timpul si ceasul

/ / Modificat: 2011-10-13
Jucarii care ajuta copilul sa inteleaga timpul si ceasul

Timpul este un concept abstract, greu de inteles de copiii mici. Daca acestia nu il pot vedea sau atinge, pentru ei nu exista. Pentru ca micutii sa isi faca mai bine o idee despre ce vrea sa fie si sa spuna timpul, ia-i cateva jucarii sugestive, cu ajutorul carora ii poti explica mai bine cum se citeste ceasul, ce sunt orele si alte lucruri importante!

ceas_timp_ore_invatare_copii

Ceas care canta

Jucaria este destinata copilului peste 9 luni si are rolul de a-l ajuta sa invete mai usor timpul. El se bucura si de cantece si melodii dragalase, dar in acelasi timp jucaria il ajuta sa descopere orele unei zile. Pe masura ce creste si se dezvolta, dar si cu putin ajutor din partea ta, cel mic va invata sa le asocieze cu momentele dintr-o zi.
ceas_care_canta
Foto: meredith.com

Ceas puzzle

Micutul tau va invata mai usor timpul daca ii alegi o jucarie sub forma unui puzzle. Poti opta pentru un puzzle clasic sau unul mai putin obisnuit.

Exista jocuri de constructie care au orele detasabile sau de marimi si forme diferite, asemenea unui puzzle. Pentru ca fiecare ora are o forma diferita, copilul va asocia mai usor momentele zilei cu formele acestora.

Este si o oportunitate pentru distractie pentru ca se va amuza cand va incerca sa le potriveasca fiecare ora in spatiul destinat ei.
ceas_puzzle

Foto: meredith.com

Jocuri de masa

Jocurile de masa care au ca tema ceasurile sau contin piese care infatiseaza imaginea ceasurilor sunt extrem de potrivite pentru copiii cu varste intre 4 si 9 ani.

In functie de varsta, poti alege jocuri mai complicate cu instructiuni mai complexe sau jocuri simple care sa il invete cateva notiuni de baza: orele, jumatatile de ora sau minutele.
jocuri_de_masa
Foto: meredith.com

Carti de desenat

Cartile de desenat care infatiseaza ceasuri si diverse obiecte asociate timpului il pot invata pe copil lucruri esentiale despre acesta.

Poti cumpara carticelele sau acestea pot fi create chiar de micutul tau prin atasarea mai multor desene personale si colorarea lor.
carti_de_desenat
Foto: dnapuppetry.wordpress.com

Carti despre timp

Alte ajutoare binevenite in invatarea copilului despre timp sunt cartile cu povesti sau cele educationale. Micutul poate invata o multime de lucruri din povestioare specifice varstei lui.
carti_despre_timp_1
Foto: countryliving.co

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti copii Puzzle copii Perceptie timp copii Citire ceas copii Jucarii copii Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre