Copilul.ro

Hernie ombilicala la bebelusi

Hernia ombilicala la bebelusi poate aparea daca un parinte a avut hernie in copilarie, daca bebelusul s-a nascut prematur sau daca testiculele nu au coborat in scrot.

Hernia la copii
Ce reprezinta hernia? Hernia – o mica umflatura sau protuberanta – este, de obicei, localizata in zona periombilicala. Se dezvolta intr-o zona mai slaba a muschilor ce formeaza peretele abdominal al micutului.

In perioada intrauterina, acest orificiu este destul de mare pentru a permine dezvoltarea intestinului care trece printr-o perioada in care se afla in exteriorul corpului. Pana la sfarsitul primului trimestru, ansele intestinale reintra in cavitatea abdominala si peretele muscular se inchide, lasand spatiu numai pentru cordonul ombilical.

Hernia se declanseaza atunci cand straturi de tesut, fluid sau, daca e destul de mare, chiar organe precum

Autor: Delia Negrea
Data: 22 ianuarie 2014

Hernia ombilicala la copilul mic
La nivelul ombilicului exista o zona de rezistenta redusa a peretelui abdominal: inelul ombilical. Cand aceste inel ombilical prezinta un defect de inchidere (printr-un deficit la nivelul tesutului care formeaza acest inel), cresterea presiunii abdominale poate determina hernierea (iesirea) anselor intestinale prin acest defect, aceasta numindu-se hernie ombilicala.

Apare o formatiune tumorala in zona ombilicala (poate fi usor deasupra ombilicului), care poate avea dimensiuni variabile, care se modifica: volumul formatiunii creste in ortostatism, la efortul de plans, tuse, defecatie si se reduce in clinostatism (pozitia culcat). Este acoperita de tegumente de aspect normal. Nu este

Autor: Alina Pop-Began
Data: 22 ianuarie 2014

Hernia ombilicala si hidrocelul la nou nascut
Aceste patologii sunt rezultatul dezvoltarii incomplete a unor structuri embrionare. Nu intodeauna necesita corectie chirurgicala, ele putandu-se rezolva spontan pana la o anumita varsta.

Hernia ombilicala, aparuta ca urmare a unui defect de inchidere a inelului imbilical, prin care in conditiile cresterii presiunii abdominale, organele herniaza prin acest defect, formand o formatiune psudotumorala in zona ombilicului.

Aceasta poate avea dimensiuni variabile, volumul crescand in ortostatism (pozitia in picioare), cand copilul plange, tuseste, la defecatie si scazand in pozitia culcat.

Tegumentele care o acopera sunt de aspect nromal si nu este dureroasa.

Autor: Alina Pop-Began
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  hernie ombilicala
Herniile si hidrocelul
Herniile Hernia reprezinta o protruzie a unui organ sau tesut printr-un orificiu anormal de la nivelul unei zone de muschi sau piele. Cea mai frecvent intalnita, este hernia ombilicala la sugar. Dupa ce plaga ombilicala se vindeca, ramane de obicei o deschidere in profunzime, in startul muscular al abdomenului pe unde trec vasele ombilicale. Atunci cand copilul plange, o mica parte din intestin este impinsa prin acest orificiu (inelul ombilical) si acest lucru face ca ombilicul sa se

Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  buric umflat

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.