Cum iti imbraci bebelusul iarna

/ / Modificat: 2018-11-28
Cum iti imbraci bebelusul iarna

Suntem abia la inceputul iernii, dar deja se anunta zile geroase. Ce faci cu bebelusul? Il tii in casa pana la primavara? Nu, bineinteles ca nu. Citeste articolul de mai jos si vei deveni experta in imbracarea bebelusului pe timp de iarna.

La plimbare in carucior

Daca intentionezi sa iesi cu bebelusul afara in carucior, pentru a lua putin aer proaspat, iti recomandam sa-l imbraci in mai multe straturi. Incepe cu un body cu maneci lungi, pantaloni si sosete, apoi adauga la vestimentatie un pulover sau o jacheta cu fermoar si, in cele din urma, un combinezon frumos si confortabil.

Asigura-te ca mainile, picioarele, urechile si capul sunt bine acoperite, deoarece aceste parti ale corpului sunt cele mai expuse riscului de degeraturi.

Combinezonul este armura perfect confortabila impotriva iernii geroase. Nu numai ca il face pe copil sa arate super dragut, dar ii ofera, de asemenea, protectia perfecta impotriva frigului, deoarece ii acopera tot corpul cu exceptia fetei.

Cele mai multe combinezoane se pliaza peste mainile copiilor, tinand loc de manusi. Dar daca al tau nu este confectionat astfel, va trebui sa-i pui bebelusului si manusi. O mama din Hamilton are un truc pentru a tine manusile pe mainile micute ale bebelusului ei: punand sosete pentru copii peste manusi.

"Sosetele pot acoperi antebratele unui bebelus si sunt foarte greu de indepartat", spune ea. Nu folosi manusi cu siret sau fulare, deoarece in ambele cazuri exista pericolul de strangulare.

Odata ce bebelusul tau este imbracat cu hainele de exterior, poti sa-l pui in carucior si sa-l invelesti cu husa de iarna a caruciorului, care este foarte calduroasa, fiind captusita cu lana sau cu un material flausat. Conditia este ca aceasta sa-i acopere mainile si picioarele, dar nu si capul.

In scaunul de masina

Mai intai trebuie lamurit un lucru: hainele voluminoase, inclusiv combinezoanele pufoase, nu sunt sigure pentru scaunele auto, fiindca centurile scaunelor auto pot sta prea largi, constituind un pericol major de siguranta.

"Daca hainele sunt prea groase, nu vei reusi sa strangi suficient centura de la scaunul de masina", explica Kelly Drury Laffin, tehnician specializat in scaunele de masina pentru copii. Paturile sub centurile scaunului sunt, de asemenea, un pericol pentru siguranta. Daca vrei sa invelesti bebelusul cu o patura, fa acest lucru dupa inchiderea centurilor, nu inainte.

In schimb, Kelly Drury Laffin sugereaza ca nou-nascutii sa fie asezati intr-un landou care se preteaza sa fie prins in centurile masinii. In landou bebelusul poate purta caciulita si poate fi acoperit cu o patura, avand grija sa nu-i acoperi fata.

Produsele care acopera scaunele auto pentru copii si care se comporta ca niste saci de dormit pentru a mentine caldura in timpul iernii, nu sunt sigure, deoarece interfereaza cu centurile scaunului. Daca doresti sa cumperi ceva pentru a acoperi scaunul, opteaza pentru o husa in stilul „casca de dus”, care se pune si peste partea de sus si are o deschidere pentru fata copilului, spune Drury Laffin.

In sistemul de purtare

Sa iesi cu copilul la plimbare intr-un sistem de purtare poate fi super-convenabil vara, dar iarna ar trebui sa te gandesti mai bine inainte de a face acest pas. "Ceea ce este cel mai important, atunci cand iti tii copilul intr-un marsupiu, este sa te asiguri ca ii permiti sa respire corect. Aceasta inseamna ca nou-nascutul nu sta cu barbia in piept, iar fata ii este descoperita ca sa il poti observa mereu", spune Drury Laffin, care este si co-fondator al Scolii canadiene de purtare a bebelusilor.

Cea mai buna varianta ar fi sa-ti imbraci copilul ca si cum l-ai plimba cu caruciorul, dar fara sa-i mai dai si combinezonul pufos. Apoi il asezi in sistemul de purtare, lipit de hainele tale. Ultimul pas ar fi sa-ti acoperi bebelusul cu husa de protectie pentru iarna a sistemului de purtare.

Daca nu ai o husa de protectie pentru copii, consultantul in babywearing, Amy Ma, sugereaza ca parintele sa poarte o haina mai larga, care sa cuprinda si bebelusul. Dar subliniaza ca haina parintelui nu ar trebui sa fie incheiata mai sus decat baza gatului copilului, astfel incat capul si fata sa ramana mereu descoperite. Evita husele de protectie mari, umflate, deoarece acestea pot impiedica respiratia bebelusului.

Drury Laffin le atrage atentia parintilor ca isi pot imbraca bebelusi in combinezoanele de iarna si apoi sa-i puna in sistemul de purtare peste propriile haine. Insa toate aceste straturi groase pot fi inconfortabile pentru tine si iti poate fi destul de greu sa verifici ce face copilul tau.

Daca mergi pe aceasta varianta, ai grija ca bebelusul sa respire corect si sa-i verifici frecvent mainile si picioarele pentru a te asigura ca sunt suficient de calde. Cu aceasta tehnica iti va fi destul de greu sa-ti dai haina jos cand intri undeva, mai ales daca bebelusul doarme si nu vrei sa-l trezesti.

Cat timp poate sa stea bebelusul afara, pe timp de iarna?

Bebelusii isi pierd rapid caldura corporala, deci este mai bine sa-ti limitezi plimbarile lungi pe timpul iernii. Mai ales daca temperatura este mai mica de -5 grade C si in plus bate vantul si este umezeala (ceata).

Este greu pentru un copil sa-ti spuna ca nu se simte confortabil si ca pierde foarte usor caldura corpului.

Cu toate acestea, nu e nimic rau in a scoate copilul afara pentru o plimbare, pentru un timp, atata timp cat afara nu este prea rece sau vant. Acorda atentie copilului, mai ales daca incepe sa se agite, poate ca este un semn ca a inceput sa-i fie frig.

Nu uita ca precautia este mai buna decat tratamentul. Prin urmare, asigura-te ca iei toate masurile necesare pentru ca micutul tau sa se simta confortabil afara, chiar si in zilele de iarna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine bebe Imbracaminte iarna copii

Articole recomandate

Citeste si despre